Свързани новини

11.09.2013 15:09

Доставчици на ток пледират срещу възобновяемите енергии

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Девет големи европейски доставчици на електроенергия - GDF, ENI, Iberdrola и др - призоваха Европейския съюз да спре държавната подкрепа за развитие на възобновяемите енергии.


Доставчиците обвиняват възобновяемите енергоизточници /слънцето, вятърът и др./, че спъват инвестициите и намаляват сигурността на енергоснабдяването в Европа. Президентите и генерални директори на "Suez" Жерар Местрале и на ENI Паоло Скарони представиха пред Европейския парламент в Страсбург "конкретни мерки за преразглеждане на проблема с енергетиката в Европа", съобщават в комюнике ръководителите на деветте доставчици. Те изразяват огорчение, че усилията за инвестиции са "спъвани от несигурната рентабилност, дължаща се по-конкретно на липса на ясна, предвидима и обективна политическа рамка, основана на стабилна и предвидима законодателна уредба".


Те визират твърде щедрите субсидии за възобновяема енергия, които ще отблъснат инвестициите в традиционните източници на енергия и ще подкопаят рентабилността на конвенционалните електроцентрали, включително на природен газ, които са от съществено значение за сигурността на енергийните доставки на Стария континент. "Ние трябва да намалим темпа, с който Европа създава ветрогенераторни паркове и слънчеви панели. В момента положението е неудържимо", подчерта Жерар Местрале, чиито думи цитира в. "Файненшъл Таймс". Тези доставчици още през май сезираха Европейския съюз по този въпрос.


Техните изявления обаче бяха посрещнати на нож от привържениците на енергията от възобновяеми източници, които решително оспориха техните аргументи. "Неправилно е да се противопоставят възобновяемите енергии с други като природния газ", заяви Никола Волф, президент на Френската професионална федерация на ветровата енергетика. "Ветровата енергия е по-конкурентоспособна в сравнение с други, по-класически енергии, нейният източник е неизчерпаем и също допринася за сигурността на снабдяването с енергия", твърди Волф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред