Свързани новини

17.06.2013 11:19

Камерите на Пътна полиция вече и в интернет

Видян 1838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Местата на стационарните и мобилните видеокамери, които снимат превишилите позволената скорост шофьори, вече ще се публикуват и в интернет страницата на МВР.


Това съобщи шефът на “Пътна полиция” комисар Антон Антонов, който прогнозира, че това ще стане след около месец.


Наред с таблетите, с които вече работят пътните полицаи, бъдещата интернет-платформа е част от проекта за електронно правителство. Към момента в страната има 24 стационарни и над 130 мобилни видеокамери, уточни Антонов. Мобилните камери са монтирани в полицейски коли без надписи. Местата, на които дебнат, се сменят всеки месец и заедно със стационарните вече ще се публикуват в мрежата. Бъдещият сайт няма да показва местоположението на мобилните камери в реално време, допълни шефът на “Пътна полиция”.


След внедряването на стационарните и мобилните камери, заловените любители на високите скорости са с около една трета повече от преди. Заради минималната човешка намеса от Пътна полиция отчитат тенденция на все по-малко съдебни решения в полза на шофьори, които са оспорвали фишовете-честитки, поясни Антонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.