Свързани новини

27.03.2013 13:28

Нова измама в интернет – “ВИП сделка”

Видян 2229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десетки жалби заливат Комисията за защита на потребителите срещу фирма за онлайн търговия. Измамените се организират във форум в интернет и ще подават сигнал в прокуратурата.


Дружеството "Маркани Ко" продава техника по интернет с примамливи оферти в сайта vipsdelka.com. Таблети и лаптопи на половин цена грабват вниманието на потребителите. После те превеждат парите, но стоката не пристига, предаде 24 часа.


"Маркани Ко" е регистрирано във Враца на безимотния ром Георги Гергов. Той е собственик на десетки закъсали фирми. От негово име бизнесът се върти от други хора, до които ужилените не могат да стигнат. Посоченият офис в Бизнеспарка в София не съществува, установява проверка на един от измамените.


"Преди месец си харесах таблет в сайта "ВИП сделка". Цената беше 350 лева, два пъти по-ниска от реалната на пазара. Заявих ваучер, дадоха ми номер, за да преведа парите за продукта. Направих превод по банковата сметка. По условията трябваше да е доставен до 7 дни, след като изтече обявата. Когато това време мина, се обадих, защото не бях получил нищо. Свързах се на посочения телефон на сайта, който е с предплатени импулси. Казаха ми, че доставката е объркана, и ми предложиха да върнат парите. Не приех предложението и се съгласих да изчакам още 10 дни, за да получа таблета, за който съм платил", разказва Антоний Георгиев, една от жертвите на измамниците.


10 дни по-късно Антоний отново звъни на телефона, защото таблетът, за който е платил, все още го няма. Вдига мъж, който се представя за Емануил. Казва му, че ще възстанови сумата, която е преведена за таблета, но и това не се случва. Мъжът отказва да свърже потърпевшия с реалните собственици на фирмата, защото няма такива правомощия.


"Ще подам сигнал в "Компютърни престъпления" на ГДБОП, защото това е схема, която трябва да бъде преустановена", казва Георгиев.


ВИП "сделка" е измама или един крайно некоректен търговец. Поръчах лаптоп в началото на януари. Все още нямам нито лаптоп, нито възстановена сумата, която платих. Постоянни обещания - днес, утре, другата седмица, поръчката дойде дефектна, върнахме я. После пък била дошла, но била сбъркана. Направиха ме на маймуна", казва друг ужилен във форум, където измамените споделят за платените си и недоставени поръчки. Десетки се оплакват от същото, както Антоний, и масово са подали жалби до КЗП, но там срокът за произнасяне е 1 месец. "24 часа" потърси дружеството за коментар, но на посочените в сайта телефони никой не отговаря.


Първата регистрация на фирмата "Маркани" е в софийския кв. "Дружба", но днес е прехвърлена на Георги Илиев Гергов от Враца. Той е познат на служителите на НАП като бушон по верига за точене на ДДС и укриване на данъци. Собственик е на десетки фирми със задължения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и