Tesla Model Y.

Свързани новини

22.03.2024 09:50

Баничарка от Тесла Y

Видян 11084 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искали ли сте някога двуместен Tesla Model Y? Не, не като shooting brake (въпреки че колко страхотно би било това) — а просто модел Y с отстранени задни седалки. Няма значение, защото Tesla знае, че някой във Франция има нужда от такъв и това беше цялата мотивация, от която се нуждаеше, за да създаде точно това.

По-рано тази седмица Tesla представи двуместен Model Y ексклузивно за френския бизнес пазар. И макар да изглежда идентичен със стандартния Model Y отвън, той разполага с огромен багажник.

Съвсем буквално, защото всичко след предните седалки е място за съхранение. Clement Maguet, старши специалист по акаунти в Tesla, обяви продукта в LinkedIn. Според Maguet, Model Y има 76 кубически фута (2158 литра) пространство, което е точно същото количество, което прави стандартният двуредов Model Y, когато вторият ред седалки е сгънат. Без сгъваеми седалки, Model Y има само 30,2 кубически фута място за съхранение.



Вярвате или не, Tesla всъщност не произвежда тези коли като тези от фабриката. След построяването на стандартна кола или кола за дълги разстояния, превозното средство се предава на група за оборудване на превозни средства, наречена Gruau, която изгражда специални превозни средства, които изпълняват задачи за медицински транспорт, погребения, правоприлагане и хранителни услуги. Maguet казва, че Model Y може да бъде конфигуриран за множество конфигурации на задни рафтове като капаци за багаж, чекмеджета, защитни решетки, точки за закрепване и др.

За Tesla това означава да се възползват от още една вратичка за държавни субсидии в името на клиентите. Франция позволява на бизнеса да се откаже от местния данък TVS върху превозни средства, използвани с търговска цел, стига превозните средства да отговарят на определени критерии. Едно от тях е конфигурацията на седалките, което Tesla прави, като оборудва Model Y само с две седалки на предния ред.

Честно казано, колкото и поляризиращи да са държавните субсидии, трябва да го предам на Tesla - това е отдаденост. Tesla познава своите пазари и разбира как да адаптира своите продукти към местните закони, за да спечели допълнителен пазарен дял. Той направи същото в Канада, когато предложи Model 3 с пробег от само 94 мили, така че не е изненада, че автомобилният производител също създаде това много по-просто решение изключително за своите бизнес клиенти във Франция.

Към момента на писане автомобилът не е наличен за поръчка директно от френския магазин на Tesla. Tesla рекламира тази конфигурация като бизнес-към-бизнес (флот) покупка, което изглежда логично предвид предназначението на Tesla за превозното средство. За съжаление това означава, че нямаме представа колко струва в сравнение с типичен модел Y.

Tesla казва, че планира да представи това превозно средство в различните си магазини във Франция от началото на този месец и да продължи до лятото.

Източник: insideevs.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец