Американският производител на електрически превозни средства Rivian показа нов модел, като към пълноразмерното семейство кросоувъри и пикапи R1 се присъедини SUV със средни размери R2.

Свързани новини

19.03.2024 09:50

Съперникът на Tesla показа кросоувър с кухня и палатка на покрива

Видян 34113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският производител на електрически превозни средства Rivian показа нов модел, като към пълноразмерното семейство кросоувъри и пикапи R1 се присъедини SUV със средни размери R2. Той е създаден за да се конкурира с Tesla Model Y, Kia EV6, Ford Mustang Mach-E и Hyundai Ioniq 5, като ще се предлага в различни версии, различаващи се по типа на мощността.

По отношение на външния и вътрешния дизайн Rivian R2 буквално е превърнат копие на по-големия R1S, запазвайки корпоративния стил на марката. В същото време той е по-компактен - с 38 сантиметра по-къс, с 14 сантиметра по-нисък и има междуосие, което е с 14 сантиметра по-малко.



Специална характеристика е конвертируемият интериор - може да се сгънат не само задния диван и предната пътническа седалка, но и да се отвори панорамния люк, задните прозорци и задния прозорец, който пада във вратата на багажника, което позволява да се транспортира дълги предмети.



Подобно на по-големия пикап R1T и SUV-модела R1S, новият електромобил в нарастващата гама на Rivian е насочен към любителите на открито с много допълнителни екстри. За нето се предлага пакет Travel Kitchen, който включва резервоар за вода, хладилник, индукционен плот за готвене с допълнително място за съхранение и дори комплект съдове за готвене.



Като алтернатива, малката кухня може да направи място за подвижна товарна кутия с дръжки отстрани и малки колела за транспортиране. Това е добре за предмети, които иначе биха създали безпорядък в автомобила, като например малко преносимо легло за пикап.

Товарната кутия на покрива не е нещо специално, но Rivian може да я замени с това, което нарича „къща на дърво“. Това е квадратна палатка на покрива, която се предлага със стълба за лесен достъп. Монтираният отзад багажник за велосипеди се свързва с R2 без инструменти и позволява съхраняване на два велосипеда. Докато някои автомобили имат вградени държачи.

Rivian R2 ще получи версия с един двигател със задно задвижване, както и версии със задвижване на четирите колела с два и три двигателя. Пробегът ще бъде поне 480 километра в базовата версия, така че в това отношение R2 превъзхожда Tesla Model Y, който предлага подобна автономност в топ-версията. Този резултат се дължи на нова система за захранване, която използва 4695 цилиндрични батерии.

В DC ​​станции за бързо зареждане кросоувърът ще може да достигне ниво на заряд от 10 до 80 процента за по-малко от 30 минути. Поръчките за R2 вече се приемат, като Rivian ще произвежда кросоувъра в завода си в Илинойс. Обявената начална цена е 45 000 долара.

Източник: AutoMedia, част от Investor.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей