"Lamborghini Aventador промени правилата на играта още при пускането си на пазара и беше флагманският модел на Lamborghini в продължение на 11 години на производство", заяви в изявление Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Lamborghini.

Свързани новини

27.09.2022 09:46

Lamborghini приключва производството на Aventador, затваряйки главата за ерата на чистия V-12

Видян 6349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производството на Lamborghini Aventador приключи миналата седмица, отбелязвайки нов крайъгълен камък за Lamborghini в повече от едно отношение.

Последният екземпляр беше Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, завършен в нестандартен светлосин цвят, избран от швейцарския купувач.

Версията Ultimae на Aventador беше представена през 2021 г. като последния вариант на Aventador. Производството, ограничено до 350 купета и 250 роудстъра, трябваше да приключи по-рано, но Lamborghini удължи срока поради загубата на някои екземпляри по време на потъването на товарния кораб Felicity Ace през февруари.

Представен на автомобилното изложение в Женева през 2011 г. , Aventador е най-популярният V-12 модел на Lamborghini до момента, който е създал осем варианта, без да се броят специалните екземпляри в малък обем, и е продаден в 11 465 бройки по целия свят. Това е повече от общия брой продажби на всички предишни модели с V-12.

"Lamborghini Aventador промени правилата на играта още при пускането си на пазара и беше флагманският модел на Lamborghini в продължение на 11 години на производство", заяви в изявление Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Lamborghini.

Наследникът на Aventador бе тестван преди очаквания дебют в началото на следващата година и въпреки че ще остане с V-12, двигателят на автомобила ще бъде електрифициран, като се очаква да бъде plug-in хибридна конфигурация. Двигателят също ще бъде новоразработен V-12, едва третият в историята на Lamborghini.

Lamborghini потвърди, че няма да произвежда повече модели с V-12 без електрификация, поне за пътна употреба, което несъмнено превръща Ultimae в специален автомобил в очите на колекционерите. Ultimae е оборудван с 6,5-литров V-12 двигател с мощност 769 к. с. и въртящ момент 531 Нм - най-високите стойности за всеки вариант на Aventador.

Всяко Lamborghini ще използва някаква форма на електрификация още през 2024 г. , а автомобилният производител планира електрически автомобил като четвърта моделна линия. Очаква се електрическият автомобил да бъде голям туристически автомобил и да бъде пуснат на пазара през втората половина на десетилетието.




 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и