Свързани новини

14.07.2021 15:55

Ще има крайна дата за колите с ДВГ в Европа

Видян 2807 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз планира да въведе абсолютна крайна дата, след която всички производители ще трябва да спрат да произвеждат автомобили с двигатели с вътрешно горене, каза председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред германския вестник "Зюддойче цайтунг", цитирана от Ройтерс и БТА.
Фон дер Лайен заяви, че независимо от това, че десетина европейски автомобилни производители вече са обявили, че ще преминат към автомобили с нулеви емисии в периода 2028 - 2035 г., правнообвързваща дата все пак е необходима.

"Въпреки това ние се нуждаем от крайна дата, след която всички автомобили ще трябва да са без емисии", каза тя, без да посочва конкретна дата.

"В противен случай ще има несигурност и няма да успеем да постигнем целта си за климатична неутралност до 2050 г.", допълни председателката на ЕК.

В сряда ЕК ще представи пакета си от предложения "Готови за 50", който, ако бъде приет от 27-те страни-членки, ще насочи Съюза, третата по големина икономика в света, към постигането на целта да намали емисиите парникови газове с 55 процента спрямо равнището от 1990 г.

След представянето на пакета ще последват месеци на преговори между


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.07.2021 16:14

    Автомобилите не са по-големи замърсители от производителите на химикали ! Защо не се спре производството на дезодоранти от всякакъв вид, на изкуствени торове и химически атрактори за растеж и развитие на плодовете и зеленчуците, те да не се произвеждат под земята ? Американците нямат такава нагласа за автомобилите, тези евроидиоти сега с това ли ще се мазнят на САЩ ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред