Свързани новини

10.06.2021 10:32

Китай арестува хиляди за пране на пари с криптовалута

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайската полиция арестува над 1100 души, заподозрени в използване на криптовалута за пране на пари от телефонни и интернет измами. Министерството на обществената сигурност съобщи, че полицията е задържала над 170 престъпни групи, замесени в използването на криптовалути за пране на пари, предаде Technews.bg.

Това е следващата фаза на национална кампания за борба с изпирането на пари, която се нарича „ Operation Card Breaking”. Към днешна дата като част от операцията китайската полиция е арестувала над 311 000 души и е унищожила 15 000 престъпни организации, съобщи Gizmochina.

Престъпниците в сферата на комуникациите обикновено използват фалшиви или откраднати SIM карти и хакнати банкови сметки за пране на пари чрез традиционната банкова система. Наскоро китайската полиция засили надзора си върху търговските банки и черните пазари, което затрудни престъпниците.

Според официалното изявление на министерството, перачите на пари са начислили на своите престъпни клиенти комисионна от 1,5% до 5% за конвертиране на незаконни постъпления във виртуална валута чрез криптоборсите.

Китайската асоциация за плащания и клиринг твърди, че близо 13% от хазартните сайтове поддържат използване на виртуални валути, а технологията блокчейн затруднява властите да проследяват парите.

Междувременно, Салвадор стана първата държава в света, която прие биткойн като законно платежно средство. При това малката държава от Централна Америка няма собствена валута.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак