Свързани новини

29.08.2020 21:48

Мъск показа пробив в мозъчните чипове, имплантирани в прасе

Видян 3619 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Илон Мъск демонстрира на живо технологията на Neuralink, използвайки прасета с хирургически имплантирани устройства за наблюдение на мозъка. Това стана на онлайн пресконференция, състояла се в централата на Neuralink в Сан Франциско.

Основаната от Илон Мъск компания Neuralinк предостави демонстрация на мозъчния имплант, наречен Link - връзката.

"Не се опитваме да събираме пари или да правим нещо друго, но основната цел е да убедим страхотни хора да дойдат на работа в Neuralink и да ни помогнат да доведем продукта до плода - да го направим достъпен, надежден и такъв, че всеки, който иска човек може да има такъв ", каза Илон Мъск, предаде dir.bg.

Мъск отбеляза, че Neuralink е променил дизайна от момента на разкриването миналата година, с по-малък профил на физическото устройство, който според него може да бъде напълно скрит под косата, веднъж инсталирано в черепа. Мъск дори показа неговия размер.

Компютърният чип е с размер на монета. Компанията с централа в Сан Франциско, създадена през 2016 г., работи по програма за имплантиране на безжичен интерфейс мозък-компютър с хиляди електроди в човешкото тяло за лечение на неврологични заболявания като Алцхаймер, деменция, травми на гръбначния мозък. Проектът на практика слива в едно човека с изкуствения интелект.


 Виж видео тук!


"Устройство за имплантиране може да лекува тези състояния", заяви Мъск и посочи заболявания като загуба на памет, загуба на слуха, депресия, безсъние.

Устройството може да се свързва с мобилен телефон. В презентацията участваха три прасета. Едното не беше подложено на интервенция по поставяне на устройството. Второто - Гертруда беше с него, а на третото то беше премахнато след поставяне.

Мъск показа дисплей, който възпроизвежда звук и показва графика, когато Гертруда осъществи контакт с нещо с муцуната си, докато обикаляше за храна.

Поставените чипове позволят на учените да следят за активността на осезателните центрове на мозъка на животното по безжичен канал за свръзка, следейки до какво се докосва зурлата на прасето.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 29.08.2020 23:53

    Прасето вече се справя добре с Теслата !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,