Свързани новини

26.07.2020 10:10

Зеленен чай против Корона

Видян 3107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В Япония никой никому не напомня за трите мерки за предпазване по време на коронавируса (маските, миенето на ръцете със сапун и дистанцията). Броят на положителните беше понамалял, но отново статистиката показва, че броят на заразените расте.

Почти всички страни отчитат увеличаване на броя - Корея, Австралия, Индия, България и тн. В Токио е заради посещенията в нощните клубове и заведения за развлечения. Губернаторът на Токио госпожа Койке изрази молба, в утрешния ден и в неделя хората да са по домовете си. Почти съм сигурна, че улиците на Токио ще опустеят.

Днес потегляме с Т. (моят съпруг) на кратко пътешествие. Решихме да посетим една чаена плантация, да наберем свеж зелен чай и да закупим качествен в красиво опаковани пликчета - подарък за нашите приятели като малка радост в тези трудни на изпитание дни за всеки.

Собственичката на плантацията (съжалявам, че не я снимах - с лице като на осемнадест годишна, а бе поне три пъти по-възрастна. Разбрах това, когато сподели, откога се занимава с тази “най-сладка дейност”) ми подари една лъжичка за зелен чай:

тя е с вместимост 5 гр зелен чай и е за 300 мл вода. Ето че отговарям, колко да е силен, без да съм с претенции на професионалист.


Поднесе ни, разбира се, и чаша ароматен зелен чай.

 

Малко преди да се разделим, някак си гордо и нетипично за японка вдигна глава, посочи с ръка към плантацията и ни каза следното: “ В целия регион нямаме нито един случай на заразени с Ковид-19. Ден след ден отчитаме 0 броя.”


Има защо да се гордее.

 

За съжаление, зеленият чай не ми е бил никога любимата напитка, но вкусът и ароматът на днешния дълго, дълго ще помня.

А и решихме с Тии от утре – всяка сутрин да изпиваме по едно шише от 500 мл със зелен чай! Ободряващ, приятен, тонизиращ, идеален за хора с наднормено тегло…, а и все повече се твърди, че е полезен, а сега (по време на вируса) и една сериозна превенция.

Неслучайно се поднася в повечето заведения безплатно, веднага щом седнеш - студен през летните месеци и горещ през зимата.

Защо ли съм отказвала?

Да опитаме, приятели!"


Автор: Юлиана Антонова



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате