Свързани новини

18.05.2020 10:07

Не на течен шоколад в пластмасова кутия

Видян 2073 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много хора знаят, че пластмасовата туба е враг номер 1 на домашното вино, ала малцина си превеждат това като заплаха и за други любими продукти. На това е посветен днешният ни лайфхак. Например, пластмасата е пагубна  за течния шоколад. Оказва се, че тази без друго вредна, но така обичана от милиони българи какаово-лешникова смес става дваж по-опасна, ако я купуваме в пластмасови кутии и друг вид съдове от изкуствения материал. Даже би могла да бъде канцерогенна, доказват изследванията на руски учени, представени от федералния тв канал НТВ. За предпочитане е, каквито и промоции да предлагат хипермаркетите - в момента Кауфланд залага на отстъпки точно за излято в пластмаса нещо, представяно като течен шоколад, да бъдат избирани оригиналните продукти в стъкло.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.05.2020 23:58

    Най-коректни например за киселото мляко са производителите от Елин Пелин,дето ползват стъклени,оформени като гърненца бурканчета.Е вярно малко по-скъпо излазЯ, но си заслужава цената! А при минералната Н2О,най-коректни са "Банкя" със стъклените си шишенца от по 0.5 л.Обаче проблема е ,че тука има една улоФка,т.е.ако искате да си купите примерно 10 л. минерална вода в стъклени контейнери,ще ви излезе за 20 бутилчета по леФче парчето, към 20 че и + лева,защото се продават само в половинки.А 10 л. хисарска,двиннска, горнобанска в "здравословни" 10 л.пласмасови туби е към 2 лв. и кусур,т.е.около 10 пъти по-евтина. Kакто е казал Цезар Глигорий Айларипий IV през 4 в.пр.н.е. "Polojenieto e gramofon sviri, mаika plache".

  • 001 Anonimen 20.05.2020 21:04

    А ако си мислите че съхранението на останалите продукти,като кисело и прясно мляко,алкохол,сладолед,минерална вода в пласмасови опаковки и контейнери не е вредно,много се лъжете! https://www.lentata.com/page_15226.html Жалкото е че за да си спестят по 0.1 стотинка от цената на празна кофичка,производителите ни пробутват от най-евтините и съответно най-опасните пласмаси.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови