01/02

Свързани новини

13.01.2020 11:47

Революционният Smart City в Канкун ще включва над 7 млн. растения

Видян 2155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианската световноизвестна архитектурна фирма Стефано Боери разширява концепцията си за вертикална гора в цял градски център с новия град Smart Forest в Мексико.

Разположена извън крайбрежния Канкун, тази обширна зона е замислена и проектирана така, че природата да се вписва в перфектна хармония между зелените площи и архитектурата. Smart Forest City ще бъде разположен на 1376 декара земя, която преди това е била обособена за стореж на търговски център.

Проектът предвижда 130 000 жители да могат да се насладят на живота в революционния, устойчив град, който Боери проектира.

Центърът на Smart Forest City ще е в зеленина. Близо 1000 декара са предвидени за зелена площ, която ще бъде заселена със 7,5 милиона растения - това означава, че се падат по 2,3 дървета на жител. 400-те вида, които ще бъдат засадени, са внимателно проверени от ботаника и ландшафтен архитект Лаура Гати, която се грижи за видовете и избора на растенията.

Дърветата, храстите и цветята не само ще обхванат обществени паркове и частни градини, но ще са и част от зелените покриви и фасади, които ще направят града енергийно ефективен. Всъщност екипът на Боери изчислява, че Smart Forest City ще абсорбира 116 000 тона въглероден двуокис.

Надеждата е, че градът ще се превърне в център за обучение на изследователи, които изследват екологичните проблеми и новите технологии, като привличат най-добрите студенти от Мексико и извън него.

За тази цел градът включва усъвършенстван изследователски център със съоръжения, фокусирани върху шест основни въпроса: био здравеопазване, астрофизика и планетарна наука, възстановяване на коралови рифове, прецизно земеделие и регенеративни технологии, мобилност и роботика.

Smart Forest City е проектиран да бъде напълно достатъчен за храна и енергия, благодарение на сътрудничество с Transsolar, немска компания, известна с иновациите си в градска среда.

Градът ще бъде заобиколен с пръстен от слънчеви панели, както и селскостопански полета, които ще бъдат напоявани чрез подземни тръби, свързани с воден канал. Всъщност водата е ключов елемент на града.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв