Свързани новини

18.12.2019 11:37

Технологични прогнози 2020

Видян 2741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компаниите вече правят своите планове за следващата година и в тази връзка си струва да се разгледа "голямата картина" и тенденциите, които ще оформят бизнес средата през идните месеци.


 


Някои от тях ще са ни познати от 2019, докато други ще бъдат напълно нови, но ще трябва да бъдат взети под внимание при управленските решения, предава Cio.bg.


 


Ето кои са петте основни тенденции, които трябва да следим през 2020:


 


 


Мащабно навлизане на RPA


 


Роботизираната автоматизация на процеси (RPA) привличаше все повече вниманието на компаниите през 2019 и през следващата година се очаква да се превърне в масова технология. Вероятно организациите в частния сектор ще са първите, докато държавните институции по-бавно ще осъзнаят нейния потенциал и ще започнат да планират прилагането й.


 


Също така разпространението на технологията ще се увеличи и заради доставчици като Microsoft, които инвестират и активно популяризират бизнес ползите от RPA. Сред тях са автоматизиране на ръчните задачи и намаляване на оперативните разходи. В допълнение подобни решения освобождават служителите от обикновените дейности и им позволяват да се фокусират върху тези, които носят добавена стойност.


 


Все повече организациите ще осъзнават, че внедряването на RPA не изисква съществуващите приложения да бъдат премахнати и заменени. Вместо това нови опции могат да бъдат интегрирани с наследения софтуер и системи, което прави много по-лесно да се обосноват необходимите инвестиции.


 


 


Нови сериозни пробиви в сигурността


 


Въпреки всички сериозни пробиви в сигурността, които се случиха по света, хората все още не приемат въпроса с вниманието, с което трябва. За съжаление това едва ли ще се промени през 2020 и се очакват нови киберинциденти и през тази година.


 


Дори на ниво борд на директорите има липса на разбиране и инвестиции, което означава, че рискът от следващи пробиви остава висок. Освен това не съществуват законови изисквания за това организациите да предприемат по-сериозни мерки в сферата.


 


Друг фактор, който ще допринесе за новите атаки, е увеличаващият се брой устройства, свързани към корпоративните мрежи. С други думи повечето входящи точки дават повече опции за киберпрестъпниците.


 


Донякъде обаче е иронично, че ще са необходими повече широкомащабни пробиви, преди компаниите да започнат да отделят повече внимание върху сигурността.


 


 


Липса на кадри


 


Проблемът с недостига на кадри често се обсъжда, но ИТ секторът трябва да положи още усилия, за да се справи с това предизвикателство. Компаниите са склонни повече да наемат служители от конкурентни организации вместо да инвестират в обученията, необходими за набавянето на свежи таланти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион