Свързани новини

20.11.2019 16:21

САЩ с нова отсрочка за Huawei

Видян 1955 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Huawei получи нова отсрочка от САЩ преди влизането на пълната забрана на китайската компания да има бизнес отношения с американски фирми. Отсрочката е за нови 90 дни,като сега изтича на 16-ти февруари 2020 г., съобщава онлайн изданието The Verge, цитирано от Vesti.bg.


Решението е видимо и от документи на американския Департамент по търговия. Това е третото поредно отлагане на пълното влизане в сила на забраната. 


 


През пролетта на тази година САЩ включиха Huawei в "черен списък" заради опасаения, че китайското правителство ще използва техниката на Huawei, за да шпионира американски фирми и граждани. Въпреки отричанията на Huawei, беше издадена забрана за американски фирми да имат бизнес отношения с китайската компания.   


Забраната обаче бързо беше отложена, за да се даде възможност на компаниите да потърсят и внедрят друго оборудване. И трите отлагания са все по 90 дни, като първото трябваше да изтече през август т.г.
 

Пред The Verge Huawei коментира, че временното удължаване на лиценза няма да има особено отражение върху бизнеса ѝ. Компанията допълва, че "решението не променя факта, че Huawei продължава да бъде третирана нечестно".




Ръководителят на департамента Уилбър Рос коментира в свое изявление, че институцията ще продължи да следи внимателно сделките и износа на технологии, за да не се използват "от тези, които биха застрашили националната сигурност". Отлагането на забраната обаче няма да повлияе на факта, че Huawei не може да използва официалната версия Android с приложенията на Google за своите телефони.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред