Свързани новини

11.10.2019 15:00

Амазон преглежда записи от камерите на потребителите

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С лужители на Amazon преглеждат кратки клипове, които са записани от видеокамерите Cloud Cam, съобщава Bloomberg.


Това са домашни охранителни камери, които позволяват на потребителите да гледат в реално време какво се случва в домовете им посредством допълнително мобилно приложение.


Според репортажа на агенцията обаче, други хора също гледат камерите. Служители в Индия и Румъния преглеждат кратки клипове от произволни записи, които потребители са изпратили в случай на различни проблеми.


Служителите преглеждат записите и добавят описателна информация към тях. Тя се използва от изкуствения интелект на Cloud Cam, за да може камерата по-добре да разпознава действия, които да приема като сигнал да започне да записва.


Amazon коментира, че се преглеждат само клипове, които са изпратени от потребителите при проблем, например неточни известия или лошо качество на видеото. Според Bloomberg обаче това не е ясно уточнено при изпращането на клипа и много потребители остават с впечатлението, че записът ще бъде анализиран от софтуер. Източниците на агенцията твърдят, че сред записите е имало и интимни моменти.


Компанията казва, че подобни клипове се маркират и трият, за да не се използват повече. Тя допълва, че служителите, които преглеждат клиповете, са в изолирани офиси, където е забранено дори да държат мобилни телефони. Взети са много мерки, за да не може клиповете да бъдат копирани и споделяни, но някои служители успяват да намерят начини да ги заобиколят, казват източниците на Bloomberg.


Това е пореден случай на проблем с умните технологии и личните данни. По-рано тази година имаше подобни разкрития и за гласовите асистенти Alexa и Siri, когато се оказа, че служители преслушват записи от произволни моменти, когато асистентите са се активирали без знанието на потребителите. Стигна се дори до проверки от регулатори, а като в Германия беше забранено на компаниите да преслушват записите докато проверките не приключат. Тогава самите компании обявиха превантивно, че вече са прекратили практиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които