Свързани новини

24.09.2019 11:09

Apple прави новия Mac Pro в САЩ, за да избегне китайските мита

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple ще произведе следващото поколение на своя настолен компютър Mac Pro в Остин, Тексас, съобщи компанията, Economic.bg.


Mac Pro е единственият основен компютър на Apple, който се сглобява в САЩ. Повечето продукти на Apple, включително iPhone, се сглобяват в Китай и са изправени пред заплахи заради митата, които Вашингтон и Пекин размениха.


През уикенда компанията е получила федерално разрешение,  което й позволява да внася някои необходими части за Mac Pro, без да плаща мита за внос. Apple заяви, че новите модели Mac Pro включват над два пъти повече компоненти, произведени в САЩ, отколкото предишните модели.


„Mac Pro е най-мощният компютър на Apple досега и ние се гордеем, че го създаваме в Остин. Благодарим на администрацията за тяхната подкрепа, която ни предостави тази възможност “, заяви в изявление изпълнителният директор на Apple Тим Кук.


Предишна версия на Mac Pro също беше сглобявана в Тексас от Flex, подизпълнител на технологичния гигант от Купеиртино. Apple заяви, че новият дизайн, който беше обявен по-рано тази година, ще бъде произведен в същото съоръжение.


Mac Pro е компютър от висок клас за програмисти, артисти и други хора, които се нуждаят от по-мощна машина. Цената му започва от $5 999.


Apple все още е под сериозна заплаха от вносните мита, които трябва да влязат в сила от 15 декември, което може да засегне почти всички основни продукти, включително iPhone, iPad, MacBooks и Apple Watches.

Снимка: БТА




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате