Свързани новини

27.08.2019 16:09

Huawei инсталира Аврора на свои таблети

Видян 1932 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies e стартирал преговори с Русия за инсталирането на руската операционна система (OS) Аврора на 360 000 свои таблета, за да проведе преброяването на населението в Русия през следващата година, съобщава Ройтерс, като се позовава на два свои източника. Huawei търси алтернативни операционни системи на Android от Google, след като Вашингтон постави втория по големина производител на смартфони в света в така наречения черен списък, който заплашва да прекрати достъпа ѝ до основните компоненти и технологии в САЩ.


„Това е пилотен проект. Ние го разглеждаме като първи етап от стартирането на руската операционна система на устройства на Huawei“, каза един от източниците пред агенцията.


„Huawei води преговори с руското Министерство на съобщенията“, пояснява говорител на Huawei, без да предостави други подробности. Русия обсъжда използването на Aurora OS на 360 000 таблети Huawei, които трябва да бъдат доставени до август 2020 г. „Huawei се интересува от проекта. Компанията показва набор от таблети, които могат да бъдат използвани", пояснява вторият източник. Аврора е единствената операционна система на Русия, но в момента не се използва. Huawei също така се опитва да разработи своя собствена операционна система, подготвяйки се за най-лошия сценарий - отнемане на достъпа до основни приложения за Android. Собственикът на Аврора - руският телекомуникационен оператор Ростелеком, е единственият възложител в търг за закупуване на таблети за провеждане на преброяването на населението през следващия октомври в Русия, която има население от 147 милиона.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева