Свързани новини

24.06.2019 14:13

Новият Flying-V реактивен самолет на KLM с полет през октомври

Видян 2049 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Начинът, по който летим, може да бъде променен по-скоро от очакванията благодарение на радикално новия дизайн на самолета Flying-V. Изпитателният полет ще бъде през октомври.


Air France-KLM си сътрудничи с холандски университет, за да финансира изследвания за нов дизайн на въздухоплавателни средства, който би могъл да направи пътуването с въздушен транспорт на дълги разстояния много по-устойчиво.


Датската авиокомпания KLM финансира пионерен авиационен проект, който може би ще промени завинаги формата на комерсиалните самолети.


Поразителният дизайн на Flying-V разполага със същия размах на крилата като съществуващите самолети и може да пренесе до 314 пътници.


Кръстен е на култовата електрическа китара Gibson Flying-V, използвана от редица легендарни изпълнители – от Еди Ван Хален и Джими Хендрикс до Брайън Мей и Кийт Ричардс.


Самолетът изразходва с 20% по-малко гориво. Крилата ще приютяват част от пътниците, товара, резервоарите за гориво и друга инфраструктура.В задната част ще бъдат монтирани две реактивни турбо двигателя, а дизайнът значително ще намали въглеродния отпечатък от въздушния трафик и разхода на гориво.


Размерът на самолета е сравним с традиционните Airbus A350 и Boeing 787, като той ще може да използва съществуващите и в момента гейтове, хангари и писти. Ширината му е 65 метра, а дължината 55 метра.


Детайлите, за това как ще изглежда самолетът отвътре са оскъдни, но без съмнение ще се отличава с иновативна подредба на седалките и организация на пространството. Олекотеното обзавеждане ще допринесе за максимална енергийна ефективност. Компанията иска да направи авиацията по-устойчива, като крайната им цел е полети без емисии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и