01/02
22.01.2018 13:21

Аврам Големечков на дуел срещу Евгени Йорданов в MasterChef

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бронзовият финалист от с.1 на MasterChef Аврам Големечков ще кръстоса черпак и нож с вицешампиона на сезон 2 – Евгени Йорданов, за да предложат на зрителите на “Преди обед” по bTV апетитни рецепти с птици. Ограничени в бюджет от 15 лева, условието да използват сезонни здравословни продукти и време от един час, двамата кулинари ще се впуснат в забавно и вкусно приключение.


Евгени ще приготви пред камерите на „Преди обед” печено пиле с билково масло и гарнитура от печени зеленчуци. Първа стъпка ще бъде овкусяването на маслото със самардала, мащерка, кора от лимон, портокал, сол и любов. Ароматната мазнина ще постави между кожата и месото, за да не се изсуши, а да остане сочно и вкусно. Той ще напълни пилето с цял лимон и глава необелен стар лук, а отстрани ще гарнира с лук, картофи, моркови, олио, сол и пипер. Ястието ще отиде във фурната за около час на 190 градуса, а когато замирише апетитно в кухнята, ще събере около трапезата цяло четиричленно семейство.


Аврам ще отговори на предизвикателството на Евгени с бърза рецепта за хрупкаво патешко бутче със сезонна салата в пълнозърнест хляб с квас. Той ще покрие месото с джинджифил, пъщърнак, морков, сол, пипер и олио, ще го завие във метално фолио за печене и ще го постави във фурната. Докато то се готви, Аврам ще нареже и овкуси зелена салата, краставица, домат и репички, които ще придадат хрупкава текстура и витаминозност на сандвича за четирима.    


Докато бързите и апетитни рецепти провокират сетивата на екипа на „Преди обед“ по bTV, двамата кулинари ще признаят, че извън спортното съревнование на MasterChef, в живота те са приятели. Аврам се грижи за прическата на своя колега, а Евгени с намигване признава, че изпитва доброжелателни съмнения към кулинарните му умения, но е сигурен в коафьорските. Колегиалният двубой ще бъде гарниран с информация за качествата на малдонската сол, самардалата, характерна за централна България,  както и истории на двамата доказани хоби-готвачи след участитето им в кулинарното шоу, което променя съдби.


Евгени ще сподели, че след MasterChef е получил покана да работи в ресторанта на Chef Петър Михалчев, а от година прави курсове именно за приготвянето на специалитети от японската кухня.  Междувременно, Аврам продължава да бъде отдаден на салона си за красота, но готви по специални поводи и за специални хора, като се придържа към българската кухня с модерен стил. Кое от двете бързи и здравословни предложения ще запишат зрителите по bTV в домашните си рецептурници, ще видим на сайта на „Преди обед“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.