Свързани новини

05.02.2009 11:54

Нова атака на телефонните измамници в Кърджалийско

Видян 2032 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десетки жители на Кърджалийско са си говорили по телефона със станалите напоследък популярни мошеници, а двама са хлътнали в измамната схема, предаде БГНЕС.


По данни от полицията в Кърджали, жертвите на измамните сценарии са 83-годишна старица от Крумовград и 64-годишен мъж от Момчилград. Възрастната жена е предала 1500 лв., след като по телефона я шокирали с новината, че синът й е блъснал дете с автомобил и за да не бъде задържан, спешно трябва да бъдат внесени пари. Първоначално измамниците поискали 6000 лв., но тя преброила спестяванията си и казала, че може да даде 1500 лв. Специален пратеник прибрал парите в центъра на града на 3 февруари около 15 часа. На следващия ден жената се обадила на сина си, за да разбере как е пострадалото дете и тогава станало ясно, че е измамена. 64-годишен пък е предал 2000 лв. на посредник, който пристигнал пред дома му в Момчилград, след като го заблудил, че зет му е ударил дете с колата си и то е в кома. Измамниците го притискали за по-голяма сума, но човекът не разполагал с повече пари и те се съгласили това да е първата вноска. Едва след няколко часа мъжът се свързал с роднината си и разбрал, че е жертва на познатия сценарий за измами. Проверките по двата случая се извършват в районните управления на МВР в Крумовград и Момчилград. Още десетки граждани от областта са получили обаждания по телефона от измамници, но тъй като са били наясно с популярния вече сценарий, са отказали да предават пари. Полицията в Кърджалийско за пореден път призовава хората да не се поддават на паника, когато получат вест, че техен роднина е участник в катастрофа и са необходими пари, за да не бъде задържан. Най-добре е в такъв случай да потърсят близките си, да позвънят в районните управления на МВР по места и в никакъв случай да не предават суми на посредници. Призоваваме близките на възрастни хора специално да им обърнат внимание на сценариите, които използват измамниците и да ги предупредят да не влизат в контакт с тях, посочват от полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей