20.09.2016 17:33

Рецепти със 150 лековити растения събира новият Билков целебник

Видян 3150 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромната сила на растенията може да бъде използвана за лечение на практически всички познати заболявания. Правилното отношение към ролята на билките в живота ни е в състояние да ни осигури не просто здраве, но и цялостно духовно и морално укрепване. Премиерният сборник „Билков целебник. Природните средства за справяне с болестите“ със своите над 300 страници, посветени на лечебната сила на природата е отворена врата към здравето и дълголетието. Книгата е дело на авторски колектив от шестима специалисти и е тиражиран от издателство „Милениум“.



Наръчникът за билколечение включва инструкции за откриването, събирането, обработването и прилагането на над 150 растения. В него ще откриете стотици рецепти за конкретни лечебни методи и практики за приготвяне на запарки, отвари, тинктури, екстракти, сиропи. Ще научите как да си правите сами извлеци, кашици, емулсии, лапи, медицински оцет, спирт, масло и вино.
В „Билков целебник“ са включени таблици с изпитани билкови смеси за специфични заболявания и разяснения за съпътстващите терапии. Целебникът служи и за разпознаване на опасни симптоми и предотвратяване на нежелани последици при различните методи на билколечение. Ще научите как да си варите над 60 вида лековит чай и в какви случаи кой да препочетете.
Ако искате да станете познавач, ще имате на разположение информация кои точно вещества, съдържащи се в различните растения, ги правят лековити. Например, съpдeчнo дeйcтвaщите глиĸoзиди, чието приложение личи ясно от името им, имaт cтepoиднa cтpyĸтypa и ca пoдoбни нa пoлoвитe xopмoни, жлъчнитe ĸиceлини и витaмин D. Те се намират в: бoянĸaтa, мoминaтa cълзa, ĸyĸypяĸa, мopcĸия лyĸ, дявoлcĸaтa ycтa и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и