16.05.2016 11:05

Образци на световния дизайн в София

Видян 2592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         В The Rug Gallery, в сърцето на София, един от най-талантливите ни и успешни дизайнери Любомир Вълчев откри изложбата "Lubo & friends". Творецът отбеляза своята 30 годишнина творческа дейност и посрещна скъпи гости и приятели в галерията на ул.“Оборище“№10. Експозицията, която е посветена на една идея – оптимизъм, красота, естетика и топлина в един динамичен обкръжаващ свят, бе открита от известния български художник Греди Асса. Той не скри вълнението си от срещата с творбите на Любо и му пожела още срещи с българската публика. На откриването на изложбата дойде и френския посланик г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, който с интерес разгледа проектите на родния дизайнер, прославил българския талант във Франция и по целият свят.                  


        Любомир Вълчев от години живее във Франция. През 1988 г. печели конкурс в Париж в модерното училище за графичен дизайн и вътрешна архитектура. През 1990 г. създава дизайнерско бюро, което след това се мести на Ривиерата, близо до Кан. Първият му личен ангажимент е за Lloyd’s - известна фирма за застраховки. „През 1989 г. правих техния щанд и те ме поканиха да видя сградата им. Метал, дърво, алуминий - това са материалите, от които съм се вдъхновил и използвам в продължение на години, които и в момента са много актуални“, споделя творецът в интервю. Творецът измисля конструкция, която може да се преплита в пространството на принципа на легото. Това е и неговият голям пробив в областта на дизайна. Стилът му е пример за  функционално съвременно изкуство, обединило заоблени и динамични форми от природата, които разчупват каноните на квадрата и кубизма, властвали в тоталитарния дизайн на 80-те години. Модулите му са олекотени и правят естествена връзка между абстракция и реалност.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.