06.09.2015 09:41

Вход свободен в няколко музея в столицата по случай празника

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко музея в столицата ще отворят врати за безплатно посещение по случай 130-тата годишнина на България от Съединението. Музеите са с работно време от 10.00 до 18.00 часа днес, съобщава БНР.


За първи път специално за празника Националният военноисторически музей ще представи оргиналните знамена на Съединението. Гостите на музея ще могат да видят двете знамена, под които на 6 септември 1885 г. майор Данаил Николаев повежда подчинените му войски към центъра на Пловдив. Едното носи спомена за боевете на Шипка - знамето на Четвърта дружина на Българското опълчение, станало впоследствие знаме на 20-а пехотна пловдивска дружина.


Другото знаме е трибагреник с лъв, приготвен за Източнорумелийската войска, но неизползван заради статута на Областта, което войниците на майор Николаев целуват преди да тръгнат.  Музеят ще отвори врати в 10.00 часа.


Националният исторически музей в Бояна също ще работи безплатно днес. Там посетителите ще могат да видят тракийските съкровища, посетили Лувъра в Париж. Музеят на авиацията в София също ще може да бъде посетен без вход.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате