Свързани новини

25.09.2014 11:38

Концерт на клавирното дуо Амато - Лупорини

Видян 1815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По случай отбелязването на стогодишнината от Първата световна война 1914–2014 г., на 28 септември 2014, неделя, от 19:00 в Камерна зала „България“ ще се състои концерт, озаглавен „Облаци от музика… сред ветрове на война“ на клавирното дуо на италианските пианистки Франческа Амато и Ориета Лупорини. Входът е свободен.


Концертът е единствен по рода си, тъй като ще бъдат изпълнени произведения, композирани именно в годините на войната: „Фонтаните на Рим“ от Оторино Респиги, „Страници от войната“ от Алфредо Казела, „Кратък живот“ от Мануел де Файя и „Бикът на покрива“ от Дариус Мийо. Сред тези „ветрове на война“ музикантите са продължили неизменното търсене на своите най-непринудени изразни средстава, като са създали по този начин „облаци от музика“ от целия свят.


Клавирното дуо, съставено от Франческа Амато и Ориета Лупорини, се ражда през 1996 г. Двете музикантки, дипломирани с отличие в специалност пиано, идват от различни пътища като солистки и имат различен музикален опит. Въпреки това, след като се срещат откриват, че могат да комбинират талантите си и своите специфични музикални характеристики по изключително естествен начин.


 Дуото притежава изключителен музикален талант, обединен в идеален синхрон, отлична индивидуална техника и интелигентна способност да проникват в най-скритите и поетични значения на изпълнението. Дуото развива концертна дейност в Италия и в чужбина и навсякъде получава одобрение за брилянтността, енергичността и изискаността на изпълненията, които се раждат благодарение на дълбока сплотеност.


 Избраните програми, които са винаги оригинални и подбрани от репертоар, който се простира от Моцарт до съвременната музика, биват представени на публиката от самите концертистки, които са избрали този начин, за да привлекат вниманието на все по-широка публика към класическата музика. И двете се занимават с преподаване и с разпространение на музиката посредством конференции и лекции-концерти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате