16.09.2008 11:01

Важни правила за храненето

Видян 1539 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди да седнете на масата изпийте чаша вода. Много хора бъркат жаждата с глада. Може би в момента всъщност тялото ви иска вода, а не няколкостотин калории. Ако “обикновената” вода не е достатъчна, пробвайте с чаша сок или билков чай. Малко захар или по-добре лъжичка мед също могат да са от полза.


Създайте си навика да “забравяте” за кухнята след вечерята или просто ограничете количеството на пуканките и другите подобни “допълнения” към храната. Ако “дояждането” наистина ви липсва, избирайте нискокалорични продукти.


Вместо да се ограничавате от това, което обичате най-много, наслаждавайте му се, но с мярка. Купувайте си по-малки опаковки от любимите бисквити или бонбони. Наслаждението няма да намалее от по-малкото количество, особено ако осъзнаете, че мярката е в основата на всичко.


Ако поемате по-малко калории отколкото изразходвате, ясно е, че теглото ви ще намалява. Но ако постоянно чувствате глад, ограничаването на приеманите калории ще е тежко предизвикателство. Изследвания показват, че хората, което се хранят 4-5 пъти дневно, по-добре контролират апетита, съответно и теглото си.


Протеините са особено важна съставка на храната – те задоволяват чувството за глад по-добре от въглехидратите или мазнините и чувството за ситост от тях продължава по-дълго. Най-добре е протеините да са от храни като месо без мазнини, мляко, сирене, ядки, бобови култури.


Не щадете подправките в храната си. Тя придава допълнителен вкус и по-бързо засища глада.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.