Свързани новини

19.06.2013 16:30

СОС готви 5 лв. вход за парка Врана

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов представи предложение за подновяване на Наредбата за администриране на местни данъци и такси. То ще бъде представено на Столичния общински съвет и, ако бъдат приети, ще влязат в сила от средата на юли.


Предложенията, които са внесени на вниманието на съвета, имат за обект на разглеждане следните предложения: таксата за вход в парк-музей Врана за деца до 6 години и пенсионери да е безплатна, за деца от 6–18 години – 2 лева, за лица над 18 години – 5 лева; за групи от деца от 6–18 години - 1 лев и за групи лица над 18 години – 4 лева.


За Музея за история на София; за деца до 6 години и пенсионери – безплатно, за деца от 6 – 18 години, за лица над 18 години – 6 лева, а за група над 12 човека – 55 лева.


Таксите за Музея Света София са: за деца и пенсионери безплатно, за деца от 6 - 18 години – 2 лева, за лица над 18 години - 6 лева. За Софийска градска галерия за деца до 6 години и пенсионери – безплатно, за деца от 6 – 18 години – 1 лев, за лица над 18 години – 2 лева и семеен билет – 4 лева.


„Предлага се следното - когато има национални или общински празници, кметът със заповед да може да разреши безплатен вход за някои общински обекти като гореспоменатите и Зоологическата градина. Предложили сме и изменение в Закона за водите, където част от разрешенията, издавани от Министерство на околната среда и водите, сега се плащат от общините, например за такса водоползване”, разясни зам.-кметът Дончо Барбалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак