Свързани новини

26.04.2013 14:54

Седмици на изкуството в хотелите на Кемпински

Видян 2880 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хотелите на „Кемпински” в Централна Европа обединяват усилия в една нова инициатива под надслов „Седмици на изкуството с „Кемпински” / Kempinski Art Weeks/. В периода от март до септември хотелите от региона представят избрани местни творци и техните произведения в областта на живописта, скулптурата, фотографията и други, като подчертават основната тема за невероятния европейски дух.


Събитията включват изложби в галериите на самите хотели, в лобито или друга избрана локация. Повечето хотели предлагат специален пакет „За любителита на изкуството”, който включва настаняване, закуска, достъп до художествена галерия и/или среща с твореца, както и други изненади.


Изкуството определя уникалния чар на Европа и си остава една от основните европейски ценности. То до голяма степен наподобява храната: необходимост, която не само подхранва и поддържа физически тялото, но и носи наслада. Именно затова, когато човек взима решение коя дестинация да избере за своето пътуване, една от водещите причини е луксът и изтънчеността на изкуството в съответната страна.


Философията на „Кемпински” отрежда особено високо място на местната култура и изкуство. Част от мисията на веригата се състои в това да покаже на гостите най-доброто и най-красивото от градовете, както и онова, което се гради на творчеството и постоянното развитие: местното изкуство.


Кемпински хотел Зографски София заедно с галерия „Макта” представя творчеството на трима творци: Ради Неделчев, Панчо Малезанов и Христо Христов.


Представители на различни поколения, образование и техника, те разкриват многообразието на българския талант, богатството на художествени интерпретации и артистично въздействие. Всички те пресъздават уникалността на българската природа, култура и история, използвайки универсалния език на изкуството, достигащ до сърцето.


Роденият през 1938 г. Ради Неделчев е определян от критиката като художник-наивист. В неговите картини, наситени с любов, носталгия и надежда, светът изглежда по-красив: пролетта е приказно нежна, а зимните пейзажи ни връщат към спомена за детството и безгрижните игри, към светлината и спокойствието. Удостоен е с много български отличия и награди, а градовете, в които е правил изложби, включват Женева, Париж, Мюнхен, Прага, Москва, Токио, Загреб, Атина, Монреал, Вашингтон и др. Автор на самостоятелни изложби в Морж - Швейцария, Будапеща, Берлин, Париж.


Творчествота на Панчо Малезанов се фокусира върху връзката между градската среда и природата и особено върху така наречения „летящ пейзаж от птичи поглед”, представен чрез ярки жизнени тонове и синьото като основа на авторските търсения. Участвал е в много самостоятелни и общи изложби в галерии и музеи в САЩ, Германия, Великобритания, Гърция България, а негови картини са притежание на редица частни колекции.


Христо Христов дава възможност да се докоснем до магията и изяществото на скулптурата. От бронз той извайва автентични фигури и образи от българския фолклор и балканската митология, търси знаковост, стреми се към изчистеност, съчетана с ритъма на композицията и архитектониката. Негови работи са притежание на много колекционери в България, Германия, Франция, Белгия, Швейцария, Италия, Русия и други.


Кемпински хотел Гранд Арена Банско се е спрял на Васил Докев – Вадо, художник със забележителни  творби, говорещи за любовта към детайла и силното усещане за форма. Вдъхновен от древни идеограми, Докев – Вадо комуникира на сакрален език по един истински модерен начин.


Изборът на Kempinski Hotel Adriatic в Хърватска е Славица Марин, добре позната художничка в Хърватска, Словения, Австрия и Италия. Тя работи в различни жанрове /живопис, скулптура, инсталации, моден дизайн/, като отличителната черта на нейното творчество е дълбоката връзка с природата.


Kempinski Hotel River Park в Братислава препоръчва уникална изложба от снимки – резултат от двугодишното сътрудничество на трима професионални фотографи от три различни европейски държави: Паскал Бетенс от Белгия, Йорген Бранд от Дания и Мартин Врабко от Словакия. Те се срещат на три различни места за три дни и работят при едни и същи условия, но всеки със свой собствен стил.


Kempinski Hotel Dukes Palace Bruges има своя собствена галерия за съвременно изкуство още от откриването си през 2008 г., която се разпростира както в градината на хотела, така и във вътрешността му и предлага интересни текущи изложби.


Kempinski Hotel Corvinus в Будапеща представя унгарския художник MSL в галерията на хотела. Творецът често се обръща към митологията, а най-добрият начин за интерпретиране на картините му е като си представим, че те са кодирано съобщение. Изучавайки творбите му, наблюдателят осъзнава, че привидно абстрактното  всъщност се оказва изпълнено с образи.


Изборът на Kempinski High Tatras е Джули Халузова, създателка на едни от най-мащабните творби в Словакия, украсяващи внушителното стълбище в хотела.


Kempinski Hotel Airport в Мюнхен ще представи творбите на Сузане Фресе, талантлив млад творец от Мюнхен. Тя създава абстрактни цветни пейзажи, характеризиращи се със спонтанност и интуиция, като прозорец, през който можем да съзерцаваме и откриваме природата.


Kempinski Hotel Vier Jahreszeiten в Мюнхен дава поле за изява на картините на Александър Зишман, описани като елегантно и изискано тържество на кулинарното изкуство. Художникът създава декоративни светове на наслада, които вдъхновяват въображението, изострят сетивата и вдъхновяват желанието.


Kempinski Hotel Portoroz в Словения представя Деян Дубокович и неговата изложба „Градове – природа”. 20-годишната кариера на твореца му е спечелила репутацията на един от най-добрите словенски фотографи.


Kempinski Hotel Hybernska в Прага избира върха в творчеството на Яромир Гаргулак, майстор на бронзови статуи, който използва специален метод за изливане на восъчния модел.


Kempinski Hotel Cathedral Square във Вилнюс представя Аудриус Грацис, един от най-интересните творци на младото литовско поколение. Той е известен с артистичния си изказ, интензивни емоции и артистични техники, като често използва метода на спонтанния единичен замах на четката. Творбите му са многопластови, носещи поетика и излъчващи енeргия.


# # # #


За Кемпински


Създадена през 1897 г., веригата „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от ексклузивността и индивидуалността на отделните хотели във веригата. В момента портфолиото на „Кемпински” включва 76 пет-звездни хотела в 31 страни и продължава да  добавя нови в Европа, Близкия Изток и Азия. Всеки нов хотел отразява силата и успеха на бранда, без да губи от своята собствена богата индивидуалност. Портфолиото на веригата включва исторически сгради, градски лайфстайл хотели, невероятни курорти и престижни резиденции, като всеки нов член въплъщава качеството, което гостите очакват от „Кемпински”, съчетано с културните традиции на съответния регион. „Кемпински” е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели.


За повече подробности, моля посетете www.kempinski.com.


Повече снимки  от Седмиците на изкуството в Централна Европа можете да откриете на http://www.kempinski.com/en/hotels/press-room/arts-week/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.