Свързани новини

05.12.2012 13:53

София №140 по качество на живот в света

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виена остава най-добрият град за живеене в целия свят, показва изследването на американската консултантска компания Mercer за 2012 г., което класира 221 града по света по критерия качество на живот. София пък се нарежда на 140-о място. От публикуваната част на доклада не можем да разберем дали други български градове са включени в класирането.

Mercer провежда това проучване всяка година, за да подпомогне мултинационалните компании и други организации да заплащат адекватно на своите служители, когато ги назначават на постове в различни краища на света. Докладът на компанията за качеството на живот обхваща 221 града, като Ню Йорк се използва като база за сравнение. 

След Виена, която печели първото място за втора поредна година, се нареждат Цюрих, Оукланд, Мюнхен и Ванкувър. На последните места по качество на живота са Хартум в Судан, Порт-о-Пренс в Хаити и Багдад.

Като цяло качеството на живот в Източна Европа е по-ниско от това в западната й част, но развитието й през последните години непрекъснато се подобрява с увеличение на броя на услугите за свободното време в някои градове, а в други се утвърждава политическата стабилност, посочват авторите на доклада.

В региона най-високо се оценява качеството на живот в Прага (69), Будапеща (74), Любляна (75), Вилнюс (79) и Варшава (84).

В доклада се дава за пример Москва, в която качеството на живот се е увеличило, след като са се развили банковите и медицинските услуги. На последно място в класацията за тази част на света остава Тбилиси. 

Тазгодишното изследване включва и класация, която подрежда градовете по състояние на инфраструктурата – електроснабдяване, вода, телефон и пощенски услуги, обществен транспорт, задръствания, брой обслужвани от местното летище международни дестинации. В тази класация Сингапур е на първо място, следван от Франкфурт и Мюнхен.

Фактори като стабилност, ефективно прилагане на законите, равнище на престъпност и достъп до медицински услуги са важни, когато една компания назначава свой служител в чужда страна, обясняват авторите на доклада.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.