Свързани новини

27.09.2012 11:51

Sofia Dance Week организира безплатни танцови ателиета за деца

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петото издание на фестивала SOFIA DANCE WEEK, което ще се случи между 29 септември и 6 октомври, има чисто нова инициатива, посветена на най-малките фенове на танца SOFIA DANCE WEEK Kids. В рамките на детската програма у нас ще гостува унгарският спектакъл „Jugglers Illuminated”, предназначен за деца между 5 и 12 години, и ще се проведат безплатни ателиета по танци за малчугани и тийнейджъри. 


Освен като зрители на специалния спектакъл, малките ще имат възможност да се превърнат и в активни участници с танцовите уъркшопи за деца. Те ще се проведат на 29 и 30 септември и са отворени за всички желаещи, дори и никога да не са танцували. На 29 септември уъркшопите са два: за тийнейджъри - от 15.30 до 16.30 ч. и за деца между 10 и 12 години – от 17.00 до 18.00 часа. Те ще се проведат в зала 9 на НДК и ще се водят от хореографа Петър Илиев (Фондация „Танцово изкуство – Илиев”). Всички деца ще могат да се пробват в различни стилове – хип-хоп, джаз, характерен танц и др. Входът е свободен, но трябва да се запишете предварително с и-мейл до info@ilievdance.org. 


За най-малките деца от от 5 до 10 години ще се проведе урок на 30 септември от 11.00 до 13.00 часа в betahaus  (ул. Крум Попов 56-58). Ателието на хореографа Антония Лазарова се състои от две части, като първата част е посветена на класическия балет, а втората на модерен балет. Входът също е свободен, но местата са ограничени до 15, затова е небоходимо предварително записване на : ladyzone@btv.bg. 


Спектакълът, който ще радва малките, е „Jugglers Illuminated” - вълнуващо детско представление, дело на забележителния театър на сенките Negativ Varieté. Той се състои от две части – 40 минутно представление, последвано от 40 минутен уъркшоп, който ще понесе публиката към фотография, облечена в движение, превърната на сцената в динамична архитектура.  Jugglers Illuminated ще се играе 2 пъти, от 11:00 и 17:00 часа, на 6 октомври, събота, в Зала 11 (Люмиер) на НДК. 




Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец