Свързани новини

17.09.2012 11:25

Честит празник, София!

Видян 2540 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес отбелязваме денят на София. За празника са организирани редица празнични мероприятия.


Традиционно ще се проведе и тържествено заседание на Столичния общински съвет (СОС), ще бъде издигнато знамето на София, ще има и концерти.


Заседанието на СОС ще започне с приветствия от председателя на общинския съвет и кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще има и награждаване със званието "Почетен гражданин на София" и връчване на "Почетен знак на Столична община".


Пред църквата "Св. София" ще има тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.


От 18:30 в Народния театър "Иван Вазов" ще започне Церемония по връчване наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата „София - град на нашите деца". В концерта към церемонията ще участват Владимир Ампов - Графа, Миро, Михаил Белчев, Камерен ансамбъл "Софийски солисти", детска вокална група "Мечо Пух" и актьори от столичните общински театри.


Наградите на Столична община в сферата на културата се връчват в областите литература, театър, музика, изобразителни изкуства, кино, архитектура и журналистика. Връчва се и Специална награда за цялостно творчество, изключителни постижения и принос в областта на културата. Наградите се присъждат на конкурсен принцип, по една във всяка област и представляват грамота и парична награда от 2 000 лева, а за Специалната награда - статуетка и награда от 5 000 лева. Статуетката е изработена от Георги Чапкънов и е реплика на статуята на Света София. Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата се връчват от 2001 година в различните области, а от 2007 година е приет нов статут, с който се учредява и Специалната награда за цялостно творчество. Нейни носители са проф. Крикор Азарян /2007 г./, Стоянка Мутафова /2008 г./, Юлия Огнянова /2009 г./, акад. Валери Петров /2010 г./, Рангел Вълчанов /2011 г./.


Във връзка с водосвета и официалната церемония ще има и промени на движението в центъра на града, като части от улиците ще бъдат затваряни за движение и паркиране.


Празнични концерти и събития ще има и във всички столични райони.


Детски концерт ще има и в парка Заимов, като през целия ден родителите ще имат възможност да направят безплатни изследвания на зрението на своите деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби