Свързани новини

23.08.2011 10:44

Кадри се набират все повече от социални мрежи

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компаниите все по-често прибягват до услугите на социални мрежи, когато търсят кадри за своята дейност. В частност, расте популярността на Facebook като ресурс за намиране на подходящите служители.

Facebook със своите 75 милиона потребители застрашава бизнеса на традиционните сайтове за търсене и предлагане на работа и конкурира също така професионални мрежи като LinkedIn, пише Уол Стрийт Джърнъл.

Макар и мащабите на използване на Facebook за търсене на служители все още да са малки, интересът към ресурса на социалната мрежа расте. Някои посредници от САЩ вече напълно са се отказали от услугите на сайтове за работа, в които цените варират до стотици долари за една обява.

Към момента делът на Facebook в услугите за търсене на работа е под 1%, по данни на консултантската компания Jobs2Web. Но ако наблюдаваната тенденция продължи, още през 2012 година Facebook ще стане много силен конкурент на традиционните услуги зъ търсене и предлагане на работа.

Ролята на Facebook като платформа за набиране на персонал нараства бързо, признават от компанията Monster.com, специализирана в този сектор. През юни сайтът пусна своя услуга във Facebook, наречена BeKnown, която вече набра 800 хиляди потребители, по данни на AppData.com.

Междувременно, изпълнителнителният директор на социалната мрежа за професионалисти LinkedIn - Джеф Уайнер, заяви в телефонна пресконференция, че потребителите искат да разделят личните и професионалните контакти.

Доходите на LinkedIn от услуги за работодатели възлизат на 58,6 млн. долара през второто тримесечие, което е 170% ръст спрямо същия период на миналата година, съобщават от компанията.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева