Свързани новини

02.11.2009 12:24

Затвориха училищата в Бургас заради грипна епидемия

Видян 2078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грипна епидемия на територията на община Бургас обяви Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, информира БГНЕС.


25 хиляди ученици в общината от днес няма да ходят на училище, съобщи д-р Лорис Мануелян, зам. кмет по здравеопазването. Мярката е до края на седмицата. Яслите и детските градини засега остават отворени. Решението беше взето на извънредно заседание вчера в късния следобед заради бързото разпространение на грипния вирус. То е въз основа на анализ на статистиката на регистрираните заболявания, който е показал, че болните са близо до 200 на 10 000 души, какъвто е прагът за обявяване на епидемия.
Вероятно в следващите дни ще бъде обявена грипна епидемия на територията на цялата Бургаска област, прогнозира зам.-областният управител Златина Дукова. Като част от противоепидемиологичните мерки се забраняват свижданията в държавните и общински болнични заведения на територията на общината, спират се плановите операции, прекратяват се женските и детски консултации, както и имунизациите. В яслите и детските градини се въвежда засилен контрол - в сградите няма да бъдат допускани родители. След приемането на децата те задължително ще минават през медицинско лице, което при симптоми на грипно заболяване ще ги изпраща обратно у дома. На всички директори на детски заведения ще бъде дадено указание да включат в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.
Тежко остава състоянието на бременната жена, заразена с грип A (H1N1), която е в реанимация на бургаската многопрофилна болница, потвърдиха оттам. 36-годишната Магдалена Ботева все още е на командно дишане. Според лекарите не може да бъде постигната бърза промяна в състоянието й. Бременната е най-тежкият случай на територията на областта от появата на новия щам. Тя постъпи в бургаската болница преди 11 дни с двустранна пневмония. На 29 октомври беше потвърдено, че е болна от свински грип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.