Свързани новини

18.06.2009 17:33

Отмаряме по морски в евтини басейни

Видян 4837 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започналите от началото на месеца жеги карат всеки един от нас да преоткрие малките и големи сглобяеми басейни. Цените варират от 20 до 700 лева, в зависимост от размера, производителя и качеството на вложените материали. Все пак преди да купим този атрактивен продукт е нужно да направим следните стъпки , върху които искаме да привлечем вашето внимание:


1. Избор на място за слагане. Пространството трябва да събира колкото може повече слънчева светлина. Едновременно с това трябва да е защитено от вятър и от външни наблюдатели, за да се чувстваме спокойни. Не трябва обаче де е твърде близо до дървета или храсти, заради възможността да се цапа с листа и други частици. След това трябва да се погрижите водопроводът, канализацията и електричеството да са лесно достъпни от мястото, където ще бъде филтърното.
2. Пречиствателна система. Съществено отношение към филтрацията има големината на басейна. Ако го закупим е нужно да определим каква форма ще заема. За почистването на горния слой от вода се вземат специални ръчни мрежи, който лесно и бързо улавят падналите листа. За малките частни басейни е подходяща затворен тип филтрация – изпълнение със скимери.
3. Избор на облицовка. Стъклокерамиката се е наложила като отлично решение за облицовка на плувни басейни – нулева водопропускливост, дълъг живот, лесна поддръжка и много широка гама с възможност за миксове между няколко вида цвят.
След като сме направили горепосочените неща е нужно да изберем и вида басейн. Тези с дълбочина до 1.5 метра се намират в повечето специализирани магазини на големите хипермаркети. Най-удачното предложение идва от ''Кауфланд'', където басейн с размери 360 х 80 см може да се намери за 299 лева. Допълнителната сигурност при този тип обекти са стоманените и неръждаеми тръби, от които е изградена конструкцията. Към басейна се предлага и филтърна помпа + покривало. Българският производител ''Компласт'' от град Берковица работи с поръчки на клиентите си, което се съобразява с размера и пространството . Гаранцията, която дават тук е 10 години, а монтажът е в рамките на няколко часа. Стените са облицовани от специална метална неръждаема повърхност. Надуваемите дюшечета също могат да станат ценен аксесоар към басейна и то само за 15-20 лева.
 


 



Детският вариант ''Животни от джунглата'' е хит това лято



За малките палавници: басейн ''Животни от джунглата'' с размери 155 х 112 см е подходящ за деца от 1 до 3 години. Цена на доставката е 9,60 лв. Басейнът струва 54,70 лв. Този надуваем продукт е много популярен сред младите семейства. Басейн ''Гъбка'' е още по евтин - 25,90 лв. Обикновените без декорация излизат 21,70 лв и могат да се поръчат по интернет (bgbazar.com).
 


 


 



Градинският душ за 18 лева ни разхлажда идеално
 
Най-доброто решение за всеки, който е решил да си отпочива навън и иска от време на време да се разхлажда е градинския душ от 18 лева, който се предлага вече навсякъде. Първи на щандовете си го пуснаха от Кауфланд. Същият е от неръждаем алуминий и е удобен за ползване – размерите му са 86 х 100 х 220 см. Той може да се монтира към водопреносната мрежа на къщата, както и да бъде продължение на изхода от близката чешма или кран. Поддържа се лесно и се пренася в личния автомобил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева