Свързани новини

01.06.2009 15:02

17 BMW мотоциклета ще бъдат използвани за спешна медицинска помощ

Видян 2467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17 BMW мотоциклета, закупени от официалния вносител за страната Камор Ауто, ще бъдат използвани в първия публично-частен проект за оказване на спешна медицинска помощ, съобщи БГНЕС.


Проектът се реализира от Военномедицинска академия съвместно с фирма "Ена", като ВМА осигурява медицинската помощ, а компанията – транспорта, логистиката и комуникациите. Проектът стартира първо в столицата с BMW мотоциклети, които ще покриват Спешната помощ на целия град по специализирана схема. Повикванията ще се приемат от комуникационен център на телефон: *1111, от който ще се ръководят екипите. За първи път в България за спешна медицинска помощ ще бъдат използвани мотоциклети, което ще позволи по-бързо и лесно придвижване на екипите в натоварения трафик дори при лоши инфраструктурни условия. BMW мотоциклетите ще се управляват от водачи и ще пристигат на мястото на произшествието с лекар-реаниматор до 7 минути, какъвто е нормативът за спешна помощ в ЕС. "Ние сме изключително горди, че именно BMW мотоциклети ще бъдат използвани в този толкова значим за цялото общество проект", заяви по време на официалното им връчване Шай Рацаби, генерален директор на Камор Ауто. Компанията подкрепи проекта, осигурявайки цялостно сервизно обслужване на 15 броя BMW F 650 GS и 2 броя BMW F 800 ST, с които ще се придвижват медицинските екипи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог