18.05.2009 16:14

София с нов център за спешна помощ

Видян 1927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова база за спешна медицинска помощ в Пета градска болница в столицата откри официално вчера министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. Центърът ще обслужва приоритетно северозападната част на столицата с население около 500 000 души.


''Изнасянето на спешната помощ по-близо до гражданите ще намали времето, необходимо на екипите да стигнат до пациентите и ще повиши качеството на обслужване'', каза министър Желев. Съгласно разчетите спешните екипи трябва да достигат до мястото в рамките на 6 до 10 минути от подаване на сигнала - времето, което е и средноевропейски стандарт за реагиране. Центърът ще разполага с от 3 до 5 линейки, които ще работят непрестанно. Това е втората изнесена база на Центъра за спешна медицинска помощ на София град. Другата се намира в болница Св. Анна (бившата Окръжна болница). Още две нови бази на спешна помощ се очаква да бъдат разкрити в София. Едната е в ДКЦ „Нови Искър” (5 юни), а другата в „Пирогов”(15 юни). София ще разполага с 5 такива центъра, добави още министърът. Той каза също така, че от миналата година заплатите на работещите в спешната помощ са се увеличили с около 45%.


Пак вчера министър Желев участва в официалната церемония по предаване на 22 коли за транспорт на хемодиализно болни на територията на София. Общата стойност на закупените автомобили е 720 000 лв., отпуснати от здравното министерство. С това се подменят досегашните силно амортизирани возила, които са в експлоатация повече от 10 години с пробег от 500 000 км.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева