Свързани новини

20.03.2021 08:03

Шампоаните срещу косопад, пърхот и за обем не помагат: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3767 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 30% от световния и българския козметичен пазар са продажбите на шампиони, но много от приписваните им чудодейни качества всъщност са или преувеличени или истински лъжи, показват изследванията на световните учени, които ще цитираме в днешния ни лайфхак - текст.
Има ли наистина шампоан, който да спира падането на косата? Не, няма! През 50-те години американските учени, докато изследват миноксидила за лечение на язва, откриват, че е възможно веществото като страничен ефект да спира косопада. Нещо като познатия ефект на виаграта, която се продава не заради основната си цел, а със страничния ефект ерекция. Откритието им за косопада започва да се използва от козметичната индустрия и достига бума си през 80-те години. Докато не се намесват британските учени в наши дни и не разкриват нещо важно - опитите действително пазят животните от падане на козината и точно върху тях са правени експериментите на американците. Не върху хора. Професор Андрю Месанджер е категоричен пред медиите - няма шампоани, които действително и трайно да спират косопада. Причината е проста - те действат на повърхността и изчистват косъма във видимата му част. Но не могат да проникнат достатъчно дълбоко, за да го укрепят.
Руската му колега д-р Анна Гончарова също е категорична след години изследвания: за да има проникване поне на 5-6 см и реално шампоанът ефективно да защитава косъма из основи, това значи, че ние трябва непрекъснато, целодневно да стоим с него на главата и да го разтриваме надълбоко с отмерени бавни движения 24/7. С препоръчителните 5 минути, за които вече сме писали, тази работа не става. Нито с 55. Нито с 5 часа и 5 минути дори.
Напоследък производителите пускат продукти, за които твърдят, че са намерили начина с други вещества да предизвикат търсения ефект. Добавянето на масло от рицин, наричано и касторово, се оказва, че не само не стимулира косъма, но е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате