Свързани новини

01.09.2020 09:25

Кога пърженето е по-полезно дори от варенето и как бульонът да не бъде отровен

Видян 2048 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от митовете, които учените напоследък разбиват с изследванията си, е безкрайната вредност на всичко пържено, на което сме посветили и нашия днешен лайфхак . Екип от специалисти от университета в Албърта, Канада, доказа, че пържените яйца например са по-полезни от варените. Разбира се, това е вярно при правилно пържене, което изключва използване на стара мазнина, включва слагане едно по едно на нещата, които ще подлагаме на такъв вид обработка, като изрична уговорка е също да не ги блъскаме веднага след различаването на маслото в кипежа, а да изчакаме то добре да поеме.


Учените стигат още по-далеч и с опитите си успяват да стигнат до резултати, които недвусмислено говорят, че ако храната се пържи в уок - познатият и у нас вид азиатски тиган, по-дълбок от традиционния, успява да запази дори витамин С в храните - например зеленчуците, наред с други полезни вещества. При варене няма как това да стане.     


Те доказват също, че ако искаме да направим наистина полезен бульон, то трябва да варим месото двадесет минути във вода, която да изхвърлим, след като от пилето, прасето или телето са се отделили многобройните токсични вредни вещества, с което е инжектирано във фермата, откъдето идва - поне антибиотиците. След като го измием отново и го сложим в нова чиста вода, бульонът вече няма да бъде отровен.


За варенето на месо са готвене се препоръчва това да става във вакуумна опаковка при температура до 70 градуса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.09.2020 15:03

    Яйцата, пък и зеленчуците стават най-вкусни когато са душено/пържени, т.е. пържиш, но с капак от йенско стъкло (за да виждаш какво се случва в тигана) отгоре. Голяма вкусня става - пем пържено, хем крехко.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева