Свързани новини

28.08.2020 10:13

И изкуствената усмивка ни прави по-щастливи, следваканционната депресия се лекува с нея по-добре, отколкото с шоколад

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       След ваканцията, когато всеки се отпуска, е много важен днешният ни лайфхак. Много често, особено дойде ли септември и намалее ли денят, появят ли се повече облаци на небето, не ни достига хормон на щастието. Причината често е в по-малкото количество светлина. Това ни прави и по-тъжни, и по-болни, често хората достигат до сериозни депресии и всякакви заболявания - например стават по-податливи за коронавируса. Най-честата реакция е да запълваме душевната празнота, емоционалните липси и лошото настроение с храна и алкохол - и от двете не само се пълнее, но прекаляването може да доведе до ред други заболявания и проблеми за организма.


Едно от най-често препоръчваните бързи решения на следваканционната депресия е шоколадът. Не, че имаме нещо против него, даже напротив. Ала ще предложим на вашето внимание много по-прост вариант за решаване на проблемите. Усмивката!


Ако мислите, че това е наивна хватка от оптимистичните теории в книгите на разни лайфкоучове, няма да отречем, но ще заострим вашето внимание към нашето сериозно основание да ви предложим това решение. Основаваме се на последните изследвания на американските и руските учени.


Оказва се, че смехът, усмивката, даже да бъде изкуствена - нали си спомняте запазената марка на бившия кмет на София - Софиянски, е най-доброто лекарство срещу всякакъв вид емоционални проблеми. Просто този вид мимика на лицевите мускули автоматично кара организма ни да отделя хормон на щастието. Което пък го вкарва в оптимистичен коловоз, вместо да го тласка по надолнището към тъмния тунел.


Вече е доказано онова, което мислехме за клише: "Светът е оцелял, защото се е смял"! За красотата, на която друга подобна крилата фраза също приписва подобни качества, научни доказателства няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион