Свързани новини

14.06.2020 10:16

Алиса Хайне - първата американска принцеса на Монако

Видян 2634 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ако мислите, че Грейс Кели е първата жена от Америка, която се омъжва за монегаски принц, то вероятно не сте чули историята за принцеса Алиса. Преди да се омъжи за принц Албер I и да получи титлата си, Алиса вече е известна в кралските дворове на Франция и Англия.

Алис Хайне е родена в Луизиана в семейството на парижкия банкер Мишел Хайне и Амели Милтенбергер, член на богатото американско семейство от елзаски произход. Алиса е родена във френския квартал на Ню Орлиънс, но прекара там само няколко години.

Гражданската война в САЩ принуждава семейството да се премести във Франция, където през 1875 г. 17-годишната Алис се омъжва за маркиза от Джумилхак, бъдещия 7-ми херцог на Ришельо. От този брак тя има две деца. Херцогът умира пет години по-късно, през 1880 г., оставяйки на Алиса богатството и имуществото си. През същата година бракът на принц Албер с Мария Виктория Хамилтън, шотландска аристократка, е анулиран. Тогава започва любовната история на Алис и Алберт.

Принц Албърт среща втората си жена на остров Мадейра, който по това време е място за срещи на короновани глави. Бъдещият принц на Монако остава там няколко дни по време на пътуване със своята яхта. Алис и нейните деца прекарат много време там, за да подобрят здравето си. Според съвременниците си тя наследила красотата и безкрайния си чар от своите американски предци. Бъдещата принцеса на Монако е образована жена и обича да се обгражда с представители на художествени, финансови и политически кръгове. В Париж Алис организира салон, в който кани видни фигури от онова време. Например сред нейните гости е и ирландският писател Оскар Уайлд.

Архивите на Монако съхраняват кореспонденцията на съпрузите, показвайки, че любовта им е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и