Свързани новини

11.04.2020 07:04

Почистете Фейсбука и подредете снимките си, което ще помогне и на психиката ви: какво правим с времето в карантина

Видян 4080 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Времето на карантина е подходящо и за нашия пореден лайфхак. Той е за прочистване и подреждане на вируталния ни живот. Ако досега не сте имали време да премахнете постове, които ви дразнят или още повече - "приятели", както ги нарича социалната мрежа, които не спират да ви пращат нежелани съобщения и картички на лични, или пък ви досаждат с коментари по всякакви теми, имате идеалния шанс за тази полезна работа. Ако сте по-учтиви, което ви съветваме, тъй като карантината изнервя хората до крайност и може някой да ви се обиди тотално, скрийте постовете и блокирайте хора, както и написаното от тях, за да не ви дотяга, като ви стои пред очите. Хем няма и да обидите никого. Ще си спестите и нервите, които ви създават, и напрежението от обяснения, ако се почувстват засегнати, че сте ги разприятелили. На наш човек един такъв обиден му направи обратен номер - докладва го за стар пост, така че да го вкарат в карпцера на Фейса. Е, не ни ли стига домашния арест, осигурен от властта в това прекрасно време, та и от Зукърбърг да си го получим.

Все пак имайте наум и друго важно обстоятелство: с новопроменения закон за подслушването и следенето, баш който не трябва - властта, ще може да ви чете и скритото, писано не само в този момент, а и 6 месеца назад. И това е само официално. Неофициално, няма нищо скрито.

Изобщо, винаги имайте предвид, например при коментари в сайтове, че можете да бъдете проследени дори не от ченгета, а от мнозина по ИП-то. И даже да стане ясно откъде е изпратено неприятното мнение. Ние така хванахме една госпожа министър, която по време на заседание на правителството, написа два гаднички, но издайнически за нея коментара, атакувайки много важен човек в ГЕРБ. Как? Ами видяхме, че ИП-то е на Министерския съвет, а после локализирахме мястото - сградата на правителството, времето беше на традиционното му заседание всяка сряда. Без да сте министри, трябва да знаете, че нищо в нета не е анонимно. Всичко и всеки оставя следи. И не е никак трудно за секунди да бъде хванат в крачка.

По-приятната задача на компютъра и телефона е да отделите, ако трябва и цял ден, за да подредите снимките си. Обикновено, за да освободим място за нова порция фотографии от времето, когато пътувахме, безразборно пъхахме всичко по папки, но без да имаме време да категоризираме фотосите. Сега ни се отваря чудесно време да го сторим. А без съмнение всеки от нас, освен вирусолог,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби