Свързани новини

02.01.2020 10:25

Папата плесна по ръката нахална жена

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Видео с папа Франциск, който се измъква от лапите на почитателка, се превърна в хит в социалните медии с коментари относно бързата реакция на Светия отец. Франциск беше посрещнат на площад "Свети Петър" и се обръщаше, когато една жена извика нещо, сграбчи го за ръка и почти го накара да падне. 83-годишният глава на католическата църква направи гримаса, преди да успее да се освободи, като плесна два пъти по ръката жената, предаде dariknews.bg.

След това продължи обиколката си, ходейки с известни затруднения, като поддържаше малко по-голямо разстояние от посетителите, и постепенно отново се отпусна, когато влезе в контакт с други деца.

В туитър най-вече подкрепят инстинктивната реакция на понтифа.

"Той е човек. Папа, който не е имунизиран срещу болка или избягване на реакция на болка", пише в един от коментарите.

В първата си литургия през Нова година папата заклейми "цялото насилие над жени" като "оскверняване на Бог, роден от жена", позиция, подчертана от няколко ентусиасти в туитър.

Всяко насилие срещу жените е поругаване на Господа." Това заяви папа Франциск в новогодишното си послание от Ватикана, в което осъди употребата и жестокостта срещу жените в съвременния свят. Той призова и да се прекрати експлоатацията на женското тяло.

В проповед в изпълнената с хора базилика "Св. Петър" папата защити също правата на жените да търсят на ново място по-добър живот за децата си и осъди онези, които мислят само за икономически растеж, а не за благосъстоянието на другите.

"Колко често женското тяло е жертвано на скверния олтар на рекламата, печалбата, порнографията, експлоатирано като повърхност за употреба", цитира думите му "Ройтерс". Според Франциск женското тяло "трябва да бъде освободено от потребителско отношение и трябва да бъде уважавано и почитано".

 
Папата често говори в защита правата на жените и през април призова католическата църква да признае официално, че в историята мъжете са господствали и с жените е злоупотребявано сексуално. В същото време църквата не допуска жени да станат свещеници, не позволява на свещениците да имат семейства и има непоколебима позиция против абортите и някои модерни техники за изкуствено оплождане, което според критиците ѝ е груба намеса в правото на жената сама да решава какво да прави с тялото си, когато има свободен избор. "Можем да разберем колко човечни сме според начина, по който се отнасяме към женското тяло", каза той в проповедта си в сряда.

По повод правото на жените да имигрират в търсене на по-добър живот за децата си папата заяви: "Има майки, рискуващи опасни пътища в отчаян опит да дадат на плода на своята утроба по-добро бъдеще и са осъждани за това като безотговорни от хора с пълни стомаси, но със сърца, изпразнени от любов".



Виж видео ТУК!


dnes.dir.bg

 





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще