01/04
24.09.2019 14:29

Европейската седмица на мобилността събра столичани на велопоход и спортни демонстрации

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортната кампания „Спорт за всички - #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ събра стотици привърженици на активния живот в парка в Младост 3. Спортни ентусиасти от различни възрастисе включиха в безплатните спортни демонстрациина професионални треньори по йога, зумба, кикбокс, футбол.


Кулминацията на събитието бе стартиралият от парка велопоход Върви с нас,  който е част от инициативите на Център за градска мобилност и посолство на Кралство Дания, във връзка с тазгодишната Европейска седмица на мобилността. Над 100 души изминаха на колела разстоянието от парка в Младост 3 до музей Земята и хората, сред които бяха и Н. Пр. Сьорен Якобсен – посланик на Кралство Дания, народният представител Мария Илиева и други.


Като част от събитието се проведе и велосъстезание за най-малките, в които се включиха децата на възраст между 4 и 12 години.


„Инициативата #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е чудесен повод да бъдем активни. Можем да спортуваме навсякъде,затова в Младост сме изградили и площадки за фитнес на открито. Планираме и разширяване на парковете и зелените площи в района, така че да има повече пространства и места за спорт, за движение и места за съвместни забавления за семейството“ – коментира народният представител Мария Илиева, по чиято покана се проведе събитието.


Спортната кампания #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД.  Основната идея на кампаниятасе превърна в реалност, защото показа, че да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и