Свързани новини

20.08.2019 10:08

Островът на оргиите, Бил Клинтън и кампанията на Хилари

Видян 4141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Превод от руски: Никола Стефанов


Източник: Гласове


   Американските журналисти намериха слабото място в предизборната кампания на съпругата на експрезидента на САЩ, Хилъри Клинтън. Фондацията на семейство Клинтън се оказа мащабен престъпен сговор и сенчест фонд за мошеници. Жертви на машинациите станаха хиляди честни хора, пожертвали парични средства с убеждението, че те ще бъдат използвани за благотворителни цели. За това пише известния политически наблюдател, журналист и писател Джеръм Корси в излязлата през август книга „Партньори по престъпление“. Съдържанието на книгата беше предварително оповестено от журналистите на в. "Дейли Мейл", в статия, посветена на финансовите скандали около бившия кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън.

Корси твърди, че престъпните схеми са обогатили семейство Клинтън със стотици милиони долари, допринесли са за увеличаването на капитала на фондацията на 2 млрд. долара и са привлекли още един милиард долара за президентската кампания на Хилъри. Един от източниците за обогатяване със суми от шест и седем нули са подкупи, превеждани на фондацията,

под условното наименование „плати на приятел“.


При това част от средствата са използвани за подкуп на разполагащите с компроментираща информация за сексуалните авантюри на Клинтън. Например, Бил е похарчил в скандала с Моника 10.6 млн. долара само за адвокати. В продължение на 14 години, започвайки от 2001 г., семейство Клинтън е заработило 230 млн. долара. За това помогнало и пребиваването на Хилъри Клинтън за известно време на поста държавен секретар. По това време Бил чете лекции, а Хилъри му плаща хонорари. За 11 лекции Клинтън получава половин милион долара, а на въпросите на журналистите в тази връзка казва: „Аз също трябва да си плащам сметките. Освен това, аз губя няколко часа на ден за изследвания. На хората им харесва да ме слушат“.

Индийската кампания


След скандалната оставка през 2001 г., Клинтън се присъединява към организация, чиито членове се надяват да съберат 50 млн. долара за строителството на домове в разрушените от земетресението стотици села в Индия. След визитата си в страната на слоновете и махараджите, Клинтън става почетен председател на новия Американо-индийски фонд (АИФ). Уж по искане на обществеността, фондът започва да набира средства. Корси обаче не успява да намери каквото и да било доказателство, че дейността на фонда е санкционирана от данъчното управление на САЩ или властите от ключовите американски щати. През 2012 г. близкият приятел на Клинтън и бивш член на съвета на директорите на АИФ, Раджат Гупта, бил признат за виновен в търговия с вътрешна информация и осъден на две години лишаване от свобода.

Преди това, през 2003 г., напускайки поста директор в гигантската консултантска компания McKinsey & Company, Бил назначава за консултант с шестцифрена заплата дъщеря си Челси Клинтън. Тя току-що е завършила в Оксфорд и няма никакъв трудов стаж.

Винод Гупта и Бил Клинтън

Още един от учредителите на АИФ, Винод Гупта, притежава компанията Info USA, която използва като средство за покриване разходите за разкошния живот на учредителите на АИФ. В пресата споменават цифрата от 9.5 млн. долара. През 2005 г. Хилъри Клинтън, като държавен секретар, използва самолетите на Винод Гупта за частни нужди. А след като се връща от едно такова „работно пътуване“, изпраща сметката на Сената.

През 2001 г. Бил Клинтън получил от Info USA 3 млн. долара като консултант, плюс опция за 100 хиляди акции. За дейността на семейство Клинтън в АИФ Корси пише: „Докато Клинтънови искат да представят своите  усилия по набиране на средства за Индия като благороден порив, фактите говорят, че най-логичното обяснение за благородния им порив е стремежът да се възползват от удобния случай за лична изгода“. Анализаторът от Уолстрийт Чарлз Ортел, проучващ дейността на Фондация "Клинтън", заяви, че Бил е разработил методика, която да използва стихийните бедствия и епидемиите за набиране на дарения за стотици милиони. Тези средства, при слабата регулаторна среда, спокойно могат да се използват за лични нужди, като например за финансиране на предизборната кампания на Хилъри. Докато фонда АИФ на експрезидента на САЩ осъществява дейността си без одиторски контрол, той успява да получи чрез съмнителни схеми повече от 200 млн. долара за политически и лични цели.

Има Остров на оргиите в океана


Отначало президентският фонд „Уилям Клинтън“ финансирал библиотеката на бившия държавен глава в Арканзас. След това той се превърнал във Фондация "Клинтън", а през 2015 г. станал Фондация "Бил, Хилъри и Челси Клинтън". По това време Хилъри започва втората си президентска кампания. Новият лозунг на фондацията гласи „Глобална инициатива Клинтън“ (CGI). Целта е решаване на глобалните проблеми чрез обединяването на влиятелни хора. Разходите за ежегодните срещи на всеки един от участниците в организацията възлизат на 20 хил. долара. Кръглите суми на даренията дават право да се снимаш с Клинтън и гарантират мигновеното получаване на доверие. Спонсорите са уверявани, че в замяна получават изгоди от външнополитическото влияние и възможности на Клинтънови. На това повярвал и собственикът на веригата супермаркети Yucaipa, специализирал се в бизнеса с възобновяеми източници на енергия Рон Бъркли. Предприемачът дарил стотици хиляди долари за избирателната кампания на Хилъри. Когато тя като сенатор от Ню Йорк обявила доходите си за периода 2000-2007 г., се оказало, че Бъркли е платил отделно на Бил Клинтън 15 млн. долара за консултации през същия период. По това време Бил Клинтън лети на Боинга на Бъркли, който нецензурно наричали „Air F**k One“.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 SSP Alliance 21.08.2019 00:47

    „Никой не се измъква от това. НИКОЙ“ – Q Q - Планът за спасяването на света vbox7 Космическо разкриване - Земният алианс vbox7 Джером Корси - Кой стои зад Q Anon vbox7

  • 001 SSP Alliance 21.08.2019 00:46

    „Никой не се измъква от това. НИКОЙ“ – Q Q - Планът за спасяването на света https://www.vbox7.com/play:0e5629c682 Космическо разкриване - Земният алианс https://www.vbox7.com/play:2e13781505 Джером Корси - Кой стои зад Q Anon https://www.vbox7.com/play:6296592909

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева