Свързани новини

01.07.2019 13:07

10-те най-добри ресторанта в света през 2019 година

Видян 2143 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Както всяка година, съдиите от World’s 50 Best разкриха кои са най-добрите ресторанти в света. Не е изненадващо, че френски ресторант зае първото място. Ето другите места, които влизат в класацията.


10. Maido в Лима (Перу)

 Този страхотен ресторант е специализиран в nikkei (перуански съставки, приготвени с японски техники) и се намира в Лима. С главен готвач Мицухару 'Миха' Цумура, майстор на nikkei, откриваме иновативно меню, предлагащо изобилие от ястия с морска храна - суши, лепкав ориз с морски таралеж, сладък чийзкей с основа от тофу.

9. Disfrutar в Барселона (Испания)

Заедно с шеф-готвачите Ориол Кастро, Матеу Кашаняс и Едуард Ксатрух, Disfrutar отвори врати в Барселона през 2014 година. Предлага авангардно меню, състоящо се от до 30 ястия.

8. L'Arpège в Париж (Франция)

От откриването си през 1986 г. и третата си звезда на Мишлен, L'Arpege се открои като един от най-добрите ресторанти в Париж, а сега и в света. Воден от харизматичния Ален Пасард, менюто е чисто сезонно (без краставици или домати, които се виждат през зимата), снабдени от нормандските градини. Експертните готвачи в L'Arpege са истински пионери в приготвянето на зеленчуците.

7. Mugaritz в Сан-Себастиан (Испания)

Невероятно иновативният ресторант Mugaritz е дело на шеф-готвача Андони Луис Адурис. Разположено в Сан Себастиан, менюто се състои от 20 до 30 ястия. Предлага охладен и деликатен рак или богато сурово сърце от свиня, приготвено по-изключително творчески и често невиждан начин.

6. Central в Лима (Перу)

Сред най-известните ресторанти в Лима и под ръководството на страстния дует Виргилио Мартинес и Пиа Леон, Central отвежда гостите си на кулинарно пътешествие през Перу. Творческата двойка пътува до най-далечните кътчета на страната, в търсене на местни съставки, които едва се виждат в изисканите ястия.

5.  Geranium в Копенхаген (Дания)

Използвайки иновативна технология, главният готвач Rasmus Kofoed ръководи Geranium в Копенхаген. Ресторантът използва само органични и местни скандинавски продукти и се гордее с изтънчена кухня, както и с богата селекция от вина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред