18.03.2009 13:38

Плъхове и хлебарки плъзват от столичния боклук

Видян 2926 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нашествие на плъхове и хлебарки има в София, заради продължителната криза с боклука и все още неизчистените столични улици. Заради твърде проблемното събиране на сметта в действителност има има реална опасност от епидемии, заради нашествието на гризачи по столичните улици. Това казаха от ХЕИ за 19`. Освен по улиците, гризачите необезпокоявано се разхождат по мазетата. Затоплянето на времето е другият индикатор за епидемии, отбелязват специалистите. Съветът им е всяко домакинство да прибира битовите си отпадъци в добре затворена торбичка. Това баче не е преграда за гризачите, коментираха хората.


От момента, в който кметът Бойко Борисов едностранно отстрани „Новера“ и премина към услугите на други фирми по чистотата, градът се задръсти от боклуци. Най-красноречиви в случая бяха точно данните на общинската управа. Както вече писахме, за денонощие набързо сформираният от кмета отбор – чистачи, смогваше да извозва едва 700 това боклук на сметището в Суходол. При нормално сметосъбиране „Новера“ е изсипвала 1100 тона. Така по софийските улици всеки ден остават 400 т отпадъци. Точно те са убежище на  плъховете и развъдник на хлебарките.


И въпреки че от „Московска“33 постоянно декларират, че положението е овладяно, цели квартали остават потънали в боклук. Сред тях е и „Дружба“, където сметта продължаваше да прелива от контейнерите до вчера, видя репортер на 19`.    


На електронната поща на вестника читатели изразяват възмущението си от твърденията на управата, че криза няма. Хората определят като „безочие“ и повишението на такса „Смет“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.