25.09.2008 18:38

Пол Маккартни с повече охрана от Буш

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплашват звездата на „Бийтълс“ с покушение в Израел



По време на турнето си в Израел Пол Маккартни ще бъде охраняван от близо 5 000 сътрудници на службите за сигурност, съобщи „The Mirror“. Това са повече агенти, отколкото са били задействаните по време на посещението на Джордж Буш през 2005 г.
В осигуряването на охраната на Маккартни ще участват още 20 специални агенти на Мосад и множество сътрудници на британската „МИ-6“. Впечатляващата охрана се наложила заради заплаха, която един от лидерите на ислямските фундаменталисти Омар Мохамед е отправил към музиканта. Той заявил, че ако на Маккартни му е скъп живота, не бива да стъпва в Израел. Бийтълсът обаче не се впечатлил от заплахата и ще излезе на сцена. Това е първото турне на Маккартни в страната, след като през 1965 г. властите забранили изява на „Бийтълс“ под претекст, че музикантите ще окажат вредно влияние на израелската младеж. Духовният водач на Тибет Далай Лама е подарил на Маккартни копие  от книгата „Вселената в един атом“, с пожелание тя да му помогне да се справи със заплахите.


Пол Маккартни е записан в книгата на рекордите „Гинес“ като най-успелият композитор в историята на популярната музика. Автор е на над 50 хита. През 2001 г. той става първият музикант, чието състояние надвишава 1 млрд. долара. Най- известните му парчета, които изпълнява с „Бийтълс“ са „Yesterday“,“Hey Jude“ и „ Let it be“. На 25 септември той ще изнесе в Израел концерт под надслов „Friendshep first“ („Приятелството преди всичко“). Бийтълсът се надява чрез изявата си да изпрати своето послание за мир в Близкия изток.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате