01/03
21.12.2016 10:20

Народният театър събра звезди от миналото си на Коледна среща

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездни имена от сцената на Народния театър „Иван Вазов”, чийто имена и съдби са свързани с историята на театъра, ще си дадат среща този петък по покана на директора Мариус Донкин. На 23 декември, в навечерието на Бъдни Вечер и Рождество Христово, емблематични и любими на поколения зрители актьори ще се съберат, за да си припомнят незабравимите мигове и срещи с публиката. Срещата е под надслов „Поколения и приемственост” и ще се състои на Камерна сцена от 18:00 часа. Входът за всички, които искат да се докоснат до безценните им спомени, е свободен.


 


Сред хората, с които публиката ще има възможност да се срещне, са Виолета Гиндева, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Жоржета Чакърова, Йорданка Кузманова, Адриана Андреева, Антония Каракостова – драматург, Росица Данаилова, Николина Томанова, Ванча Дойчева, Никола Петков, Асен Шопов, Николай Николаев - бате Николай, Борис Луканов, Никола Антикаджиев, Сашка Маринова и Румяна Василева.


 


Артистите сами ще решат как да протече срещата, като някои от тях отсега са заявили желание да се качат отново на сцената със спомени и дори реплики и откъси от свои любими пиеси, или пък просто да открехнат вратата на тайните театралното изкуство, в чието създаване са участвали.


 


„Това, което тези хора са оставили в театъра, всички прекрасни моменти, които публиката помни, не бива да бъдат забравени. Те са национално богатство, от което можеш да черпиш познание и поука. Ще направя всичко възможно подобни срещи да се превърнат в една красива и полезна традиция”, каза директорът на театъра Мариус Донкин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които