Свързани новини

27.12.2012 11:11

Кралица Елизабет Втора е човек на годината

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ежегодната класация на британският вестник „Тайм” определи „човек на годината”. За 2012-а това е кралицата на Великобритания - Елизабет Втора, която тази година отбеляза и своя 60-годишен юбилей от възкачването си на трона. Според изданието тя никога не е била по-бляскава и впечатляваща, каквато е в последните 12 месеца.


Кралицата на Великобритания Елизабет Втора е обявена за "човек на годината" от британския в. "Таймс”.


"Тя никога не е била по-бляскава, отколкото през 60-ата си година като държавен глава", пише всекидневникът. Той посочва сред основните тазгодишни изяви на кралицата по-специално участието й в церемонията по откриване на олимпийските игри в Лондон и записаното във формат 3D коледно обръщение към нацията.


Миналата година същият вестник определи като "човек на годината" един политик, настоявал Шотландия да се отдели от Обединеното кралство - премиера на шотландското регионално правителство Алекс Салмонд, напомня агенцията.


Точно преди седмица американският седмичник "Тайм" призна за "човек на годината" преизбрания президент на САЩ Барак Обама. Стопанинът на Белия дом бе  предпочетен от "Тайм" и през 2008 г., когато за пръв път стана държавен глава.


Елизабет Втора бе провъзгласена за кралица на 6 февруари 1952 г. на 25-годишна възраст след кончината на баща й Джордж Шести и коронована след година, щом траурът изтече.


В дългото й царуване е имало и тежки времена, признава тя самата, като сочи за най-трудна 1991 г. Тогава се разпаднаха семействата на три от децата й - принц Андрю и принцеса Ана официално се разведоха, а принц Чарлз фактически се раздели с жена си Даяна (разводът стана официален през 1996 г.).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби