Свързани новини

02.02.2012 14:55

Вивиан Уестууд скандализира движението "Окупирай"

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската модна легенда и основоположничка на пънк модата Вивиан Уестууд за пореден път скандализира обществеността на Острова след като публикува иронична снимка на свой модел в списание Вайс, който е сниман по време на протестите от движението "Окупирай". Самата Вивиан не е коментирала официално позицията си, но за никого не е тайна ироничното и отношение към протестите, които за нея имат по-скоро моден, а не политически характер.


“Когато не знам какво да правя, просто поглеждам назад в историята, там има огромен запас от идеи“, споделя 69-годишната дизайнерка.


Вивиан е родена е на 8 април 1941 година в Блосъм, Англия. Дъщеря е на работник от завод за кренвирши и продавачка в бакалия. На седемнайсет се мести в Лондон, където учи, а след това и преподава в начално училище в северните части на града. Следва един семестър в Школата за изкуства „Харол”.През 1962 година се омъжва за първия си съпруг Дерек Уестууд, а година по-късно ражда сина си Бенджамин Уестууд, който понастоящем моден фотограф и активист на порно индустрията. Припомняме, че през 2011 г. легендарната дизайнерка дари 1,6 млн. долара за борбата с климатичните промени и за различни екологични проекти. Англичанката е известна и с активната си подкрепа за различни каузи за опазване на околната среда. Средствата, предоставени от дизайнерката, ще подпомогнат благотворителната организация "Cool Earth", чиято цел е да събере 11,2 млн. долара, за да спре изсичането на тропически гори в Южна Америка.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец