Свързани новини

06.08.2010 16:23

Лъжите на д-р Емилова 2

Видян 7659 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В миналия брой на в. Супер 19', както и в сайта ви разказахме за няколко лъжи на известната проповедничка на “лечебното” гладуване д-р Емилова. Най-лесно беше доказателството с числа.


Емилова твърди, че депутатът Стефан Данаилов е отслабнал при нея 24 кг. Той пък настоява, че са 17 кг. И по-лошото – станал е жертва на т.нар. йо-йо ефект, когато отслабването скоростно е заместено от още по-ударно напълняване и натежаване.


Емилова твърди, че бившият вицепремиер Александър Божков, Бог да го прости, е отслабнал при нея 50 кг. Той, пък е математик, цитира 40 кг. По-лошото е, че според много хора отслабването на имунната му система чрез ударното гладуване може и да не катализирало рака му. Ние не се наемаме да го твърдим, макар да изглежда правдоподобна версия.


Въпреки старателното изтриване на мнението му от интернет, се добрахме и до цитат на известния актьор и бивш депутат Явор Милушев. Според него след “лечебното” гладуване при Емилова се е наложило да бъде откаран в близката да мулташкия хотел, където практикува, варненска болница. Където го спасили прогресивните сили.


Сега, във втората част на нашия епос за лъжите на д-р Емилова, ще ви разкажем за нейните заблуждаващи твърдения относно някои хранителни продукти. Тя неведнъж е казвала, че доматите са бич за организма. Те го тровели, разяждали го и т.н.


Доматите вече няколко века са основна храна за българите. Допреди двадесетина години бяхме сред най-здравите народи


на света именно благодарение на неповторимите родни зеленчуци и правените от тях салати. Здравето на нацията се крепеше на това, тъй като болничната ни система никога не е била на някакво величествено равнище.


Световното списание HEALTH постави доматите в топ 25 на най-полезните храни на планетата. Изследването е проведено от стотици международно признати и истински учени, които доказаха, че доматите намаляват риска от заболявания на стомаха. Най-точно това се усеща при риска от рак на дебело черво. Хората, които обичат и хапват редовно домати са изложени на него с 50% по-малко от останалите. Това сочат изследванията на всепризнатите международно капацитети.


Е, те не са били цял живот доктори в полицейски санаториум като Емилова и едва ли ги разбират колкото нея нещата. Нито пък, като нея, са GP-та. Те просто са си истински и диетолози.


Но да продължим за доматите. Те помагат и за избягване на риска от заболявания на пикочния мехур, което е доста съществено за мъжете.


Не на последно място червеният зеленчук е изключително диетичен. Той съдържа 0% мазнини и само 26 калории. Въглехидратите са само грам.


Може би е време Емлова да спре дейността си! Особено, след като изясним, че и млечните продукти като мразеното от нея сирене никак не са вредни. Дори напротив. Млякото и продуктите от него помагат на зрението. За младите хора, които вследствие на индустриалното влияние върху атмосферата страдат от много алергии, то е полезно заради спестения риск от тях. Млечните продукти също така намаляват неприятните рани. В България където населението масово страда от костни проблеми, традицията ни, налагаща киселото и прясното мляко и сиренето способства за спестяване и на тази мъка поне в някакъв процент.


Неслучайно лично министър Анна Мария Борисова – да не забравяме, че тя все пак е уважаван професор по медицина, е инициатор за създаването на детска песен за възраждането на интереса към оригиналните български млечни продукти. Нали помните стиховете, които тя изрецитира при първата си пресконференция:“Който сутрин пие мляко, той дете ще стане яко!”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.12.2019 17:10

    Кой е написал тези небивалици? Наистина много некомпетентно плюене!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и